Eikö eduskunnan tulisi muodostaa yli hallitus- ja oppositiorajojen yhteinen näkemys rasismin ym. torjunasta

Eduskunta keskustelee keskiviikkona 06.09.2023  hallituksen  tiedonannosta (VNT 2/2023) yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämiseksi. Tiedonanto sisältää 23 -kohtaa  jatkotoimenpiteitä.

Ulkomainen media on uutisoinut  Suomessa käytyä rasismi – ym. keskustelua omine uutisoineen.

Saksalainen Bild -lehti  on saanut  melkoisen uutisen SDP:n puheenjohtaja – ja puoluesihteerivalinnoista. Sama lehti revitteli aikaisemmin kesällä nykyisen hallituksen ministerivalinnoista. 

***

Minulle on syntynyt vaikutelma, ettei ole  ollut yksin kysymys rasismin ym torjunnasta käydyssä  keskustelussa .  Samalla vaaditaan toisaalla koko hallituksen eroa, yksittäisten  ministereiden eroa,  luopumista  hallitusohjelmasta rakenne ym. uudistuksesta, valtion budjettipolitiikasta  jne .

****

Olen melko  varma on, että ulkomainen media seuraa tiedonannon  keskustelua ja sitten äänestyksiä eduskunnassa. 

Kysyn vaan, eikö eduskunnan tulisi muodostaa yli hallitus- ja oppositiorajojen yhteinen näkemys rasismin ym. torjunasta. Missä ovat eduskunnan  yli hallitus- ja oppositiorajojen kokoavat voimat. 

 

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu