Eikö kaikilla Säätytalossa mukana  olevilla puolueilla  talouden tilannekuva ole  yhteinen ?

Suomi on ajautunut monien maiden tavoin työvoimapulaan. Työvoimapula  avoimista työpaikoista huolimatta on jo suoranainen este talouskasvulla ja monien alojen työllisyydelle sekä yhteiskunnan peruspalvelujen ylläpitämiselle 

Työperäinen maahanmuutto

 Suomen Yrittäjät esittää  työperusteiseen maahanmuuttoon  ja ihmisten kotoutuminen uusia ratkaisuja

 Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan   työperusteisen maahanmuuton määrä pitää  alkaneen vaalikauden loppuun mennessä nostaa kaksinkertaiseksi eli vuositasolla 40 000 maahanmuuttajaan.

***

Suomen taloudelle ennustetaan lähivuosina ennustelaitosten mukaan niukkaa talouskasvua, joka ei riitä ilman lisävelanottoa kasvattamalla hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitoon. Eikö nyt tulisi  Suomen talouden  strategiassa päättää  kokonaan uusista linjavedoista  kansantaloutemme kasvun vauhdittamiseksi

Vihreä siirtymä (Ilmastolaki 2 § 2 mom –> 2035)

Suomen Yrittäjien mukaan vihreä siirtymä toimiii yritysten kasvuveturina 

Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan vihreä kasvu on  taloutemme uusi kivijalka

***

Kysyn vaan, että eikö kaikilla Säätytalossa mukana  olevilla puolueilla  ole  talouden tilannekuva   yhteinen Suomen pelastamiseksi.

 

Kuvan lähde Wikipedia

 

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu