Enemmistö ei halua  esitettyä sote-maakuntauudistusta

Suomalaisista  vain vajaa kolmannes (31 %) kannattaa  sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävien  siirtämistä  kunnilta ja kuntayhtymiltä perustettaville uusille hyvinvointialueille (lakipaketti) .

 Tämä käy ilmi  Kunnallisalan kehittämissäätiön  Kantar TNS Oy:llä teettämästä tutkimuksesta.

Eli selkokielellä sanottuna  johtopäätökset: 

→ sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuus heikkenee 

→ mahdollisuus  saada yhdenvertaisia ja laadukkaita sosiaali- ja terveyspalveluja heikkenee

→ hyvinvointi- ja terveyserot omassa maakunnassa  heikkenee 

****

Viisi kohtaa, joiden perusteella vastustan hallituksen maakunta-sote- puuhastelua:

1. Hyvinvointialuueet ovat  heti valmiuksiltaan eriarvoisessa asemassa kykeneviä hoitamaan kunnilta siirtyviä sekä sosiaali- että  terveyspalveluja. 2. Vuosisatainen kunnallisen itsehallinto  alasajetaan ja päätöksentekoa viedään monissa asioissa kauemmaksi kuntalaisia, kuten sosiaalipalveluissa  3.  Kuntatalous  monissa kunnissa heikkenee –  ei parane  , joka kriisiyttää monia kuntia. 4. Henkilöstön yli 200 000 henkilön  massakippaus kunnilta ja kuntailiitoilta valtiolle on valtava riski turvata henkilöstön  tilanteessa, jossa alalta henkilökunta  pyrkii  laajoissa mitoissa pois  5. Rahoituksen ryöstö taloudellista toimeliaisuutta ylläpitäviltä suurilta kaupungeilta ja HUS:n resurssien kaventaminen on järjen köyhyyttä.

****

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko, joka on ryhtynyt sote- maakuntauudistuksen katteettoman avoimen vekselin takuuministeriksi, näyttää olevan HS:n mukaan  Pekka Haaviston ja Maria Ohisalon kanssa samalla tasolla  ministereiden “epäonnistumissarjassa” .

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu