Eräät presidenttiehdokkaat tarvitsevat preppauskurssin presidentin tehtävistä

 

Tasavallan presidentin lippu
Tasavallan presidentin lippu (Lähde Wikipedia)

Presidentinvaalien  ennakkoäänestys Suomessa  alkoi eilen   17.01.2024  ja päättyy  ensi viikolla 23.01.2024 . Varsinainen  1. kierroksen vaalipäivä on runsaan 1,5  viikon kuluttua sunnuntaina  28.01.2024.

****

Ehdokkaiden  kannatusmittauksia julkaistaan vielä Ylen ja HS:n toimesta sekä muittenkin toimesta. Vaalitenttejä on ollut uuvuksiin asti ja ensi viikolla on esim. Ylen, MTV:n ja HS:n parituntiset vaalikeskustelut.

Edelliset kannatusmittaukset   marras-joulukuulta:

YLE Marras –  Joulu  / HS Marras  –   Joulu

Muita viime aikojen kannatusmittauksia

Nuorisovaaalit   –    Svenska Yle  (suomenruotsalaisten)

*****

YLE  TV1 on haastatellut erikseen jokaisen presidenttiehdokkaan.

Johtopäätöksenä sanoisin, että eräät presidenttiehdokkaat tarvitsevat preppauskurssin presidentin tehtävistä ( lue lisää perustuslain 8. luvusta  presidentin ykköstehtävästä)

Ilmeisesti omaa kannatusta yritetään pönkittää ja vauhdittaa sotkemalla presidentin tehtäviin puhtaasti maan poliittiselle hallitukselle kuuluvia tehtäviä.

Maan hallituksen tulee nauttia eduskunnan  luottamusta.

*****

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen MTV:n haastattelussa huhtikuussa 2020  totesi, että  presidentti  Niinistön   kirje  pääministerille  kotonapandemian hoidosta oli virhe, jossa astuttiin hallituksen tontille. Vanhasen mukaan instituutioilla ei ole ollut tapana neuvoa, miten kukin organisoi oman työnsä. Tiedoksi ehdokas O Rehnille.

*****

Toistan sen, mitä eilen totesin blogissani: Kaikille ehdokkaiden esiintymistä (TV, radio, some)  arvioiville ja/tai arvosteleville: minkä vaadit muilta, vaadi se myös itseltäsi.

 

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu