EU-kansanäänestyksen brexit -apostolit joutumassa joulukuun vaaleissa vastakkain

Britannian 12.12.2019 pidettävien ennenaikaisten parlamenttivaalien puolueiden asetelmat  alkavat hahmottua alkavalla viikolla.

Puolueiden kannatuslukemia ja parlamenttipaikkojen määrälaskelmia alkavat olla saarivaltakunnan mediat täynnä (BBC –  The Guardian  –   Mirror  – National Poll).

Vuoden 2016  EU-kansanäänestyksen  äänekkäimmät   “brexit-veljes-apostolit” Boris Johnson ja Nigel Farage ovat viime päivien  uutisoinnin perusteella ajautumassa  toisiaan kilpaileviin leiriin.

Nigel Faragen  johtama  Brexit -puolue on esittänyt yhteistyötä pääministeri Boris Johnsonin johtamille konservatiiveille.  Nigel Farage on “uhannutBoris Johnsonia asettavansa  Brexit -puolueen ehdokkaat kaikkiin vaalipiireihin, jos pääministeri Boris Johnson torjuu yhteistyön. Boris Johnson  on jo  torjunut yhteistyön.

***

Palautan tässä lukijoiden mieliin tämän blokin, jonka kirjoittajan omaa politiikkaa  toivottavasti arvioidaan “sanoja säästämättä”. En tiedä, haluaako nyt ao. blokisti  kannattaa kehumaansa britti-politiikkoa.

Johnsonin ja Faragen  yhteistyötä on julkisuudessa  jo ehtinyt keittää – totta kai – tuttu taho, mutta ei taida  saavan juurikaan vastakaikua. Tuolla sopan keittäjällä riittänee sopan keittoa kyllä omiksi tarpeiksi ihan omassa maassaakin.

****

Saako mikään puolue yksin enemmistöä joulukuun vaaleissa. Julkisuudessa on esitetty laskelmia, jonka mukaan työväenpuolue(Lab), liberaalidemokraatit(Lib Dem) ja Skotlannin kansanpuolue  (SNP) voisivat saada yhdessä enemmistön parlamenttiin. Jos niin käy, se muuttaa ja pitkittää Brexitin jatkoa käänteen tekevästi

Edellisissä  vuoden 2017 vaaleissa konservatiivit lisäsi kannatustaan 42,7 %:iin, mutta menetti enemmistön parlamentissa. Kun taas  vuoden 2015 vaaleissa riitti  36,8 %:n kannatus tuomaan konservatiiveille enemmistön parlamenttiin. 

Vaalipäivän iltana 12.12.2019 lopullisen vaalituloksen selviäminen voi kestää odotettu pitempään, jos ja kun  monessa  vaalipiirissä on  tiukka tilanne.

****

Joulukuun vaalitulos vaikuttaa melkoisella varmuudella Skotlantiin. Eilen lauantaina marssittiin  Edinburghissa Skotlannin itsenäisyyden puolesta. Brexit -kaaos eikä mm. Skotlannin itsenäisyyspyrkimykset  pääty suinkaan joulukuun vaaleissa. Ainoa varma tapa on päättää kaaoksen pitkittyminen  → UK can cancel Brexit.

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu