Hallituksen   “paperityöllistämistoimet” eivät riitä korvaamaan kasvanutta työttömyyttä

Hallituksen näennäiset   paperityöllistämistoimet eivät riitä korvaamaan kasvanutta työttömyyttä

Nykyisen hallituksen hallitusohjelmaan kirjattiin  työllisyysasteen  75 %:n ja julkisen talouden  on tasapaino tavoite vuonna 2023. Yksikään tunnettu ekonomisti ei uskonut hallitusohjelmassa lausutulla politiikalla  päästävän noihin tavoitteisiin.  Hallitusohjelmaa ei ole suostuttu saattamaan ajantasalle vastaaman tässä ja nyt  kehitystä saatikka vastaamaan lähivuosien kehitystä.

****

Hallitus  sai lyhyellä aikaa kaksi raporttia ( Talouspolitiikan arviointineuvosto ja  VM-virkamiesraportti), joissa suositellaan hallitusta ryhtymään viipymättä toimenpiteisiin a) talouskasvun turvaamiseksi  b) uusiksi työllisyystoimenpiteiksi  c) suunnitelmaksi velkaantumisvauhdin  pysäyttämiseksi.

****

→Suomessa on Pohjoismaiden suurimmat julkiset menot. Suomen työllisyysaste  on Pohjoismaiden heikoin.   Suomen velkaantumisvauhti   (ks. s. 4) on Pohjoismaiden pahin . Suomesta levisi maailmalle aiheellinen kysymys, onko Suomi enää Pohjoismaa.

 

Millä hallituspohjalla  korjataan punavihreän hallituksen politiikan seuraukset ?
+2
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu