Hallituksen talouden kestävyystiekartta on epäuskottava

Työelämäprofessori, valtiotieteen tohtori Vesa Vihriälä kirjoittaa blogissaan, että hallituksen julkisen talouden  kestävystiekartta on epäuskottava

Vesa Vihriälä ehdottaa, että hallitus ja oppositio hakisivat yhteisen näkemyksen talouden vakauttamisen vauhdista.

Rakentava ehdotus, koska pääministeri Sanna Marinin hallituksen eduskunnalle annettavassa vuoden 2021 budjettiehdotuksessa on  talous-, työllisyys- ja talouden vakauttamistoimet siirretty 10-vuodella eteenpäin.

****  

Samaan neuvonpitoon hallituksen ja opposition välillä pitäisi kuulua   maakunta-sote -mallissa palaaminen vuonna 2014   kaikkien  silloisten  eduskuntapuolueitten  sopimaan viiden sote -alueen malliin ja valmistelun jatkaminen siltä pohjalta. 

Hallituspuolueiden valtuutetut ovat olleet  monissa kaupungeissa  vaikeuksissa puolustaa  hallituksen maakunta-sotea.  Ennustan, että SDP ja vihreät tulevat kokemaan menetyksiä ensi kevään kuntavaaleissa, jos he vielä silloin hallituksessa toimivat pakko-maakunta-sote -mallin puolesta. Vuonna 2014 Kuntaliitossa asiaa esitteli eräs nykyisen hallituksen ministeri.

THL puolsi 2014

 ****

Hallitus joutuu vastaamaan opposition  välikysymykseen  talous- ja työllisyyspolitiikasta (VK 2/2020 vp) . Eduskunnan puhujapöntössä hallituksen avuksi tarvittaneen helmitaulu, sillä niin vaatimattomia ovat olleet hallituksen  otteet työllisyyspolitiikassa. 

****

Näin länsinaapurissa

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu