Hallitus kehuu Suomen talouden hoitoa, ulkomaiset arviot eivät

The Economist lehti on teettänyt  23 OECD-maan talouden tilaa ja kehitystä  korona-aikana.

Suomi ei mahdu  vertailussa kymmenen parhaan joukkoon, mutta muut Pohjoismaat kyllä.  Tanska on ykkösenä, Ruotsi kolmas , Norja neljäs ja Suomi sijalla 12.

Nykyinen hallitus on kehunut itseään  ylivertaiseksi Suomen talouden hoidossa. Vuoden kahden kuluttua viimeistään moni äänestäjä huomaa, että heille on puhuttu muunneltua totuutta.

Mutta yhdessä asiassa nykyinen hallitus on nostanut Suomen em. Pohjoismaiden ykköseksi → valtion velkaantumisessa ja vastuissa.

Kansainvälisen talouden emeritusprofessori Lars Calmfors julkaisi Dagens Nyheterissä  toissa vuonna kolumnin, jossa hän arvioi  Suomen kulkevan julkisen talouden velkaantumisessa huolestuttavaan suuntaan. Nykyinen hallitus on vain vauhdittanut Suomen velkaantumista.

Itse olen jo vuosia puhunut Suomen julkisen talouden rahoituksen kriisistä.

***

Vajaan kolmen viikon päästä ovat 23.1.2022   ovat Suomessa ensimmäiset aluevaalit. Mikä tulee olemaan vaalien äänestysprosentti.  Ylen aluevaalikyselyn mukaan vaaleista   ei ole tulossa järin korkeaa äänestysaktiivisuutta.

Mitkä hyvinvointialueet ovat heti kättelyssä kriisihyvinvointialueita ?

Sosiaali- ja terveysministeriön entinen kansliapäällikkö Kari Välimäki  kirjoitti  HS:ssä  ettei hyvinvointialueet  välttämättä muuta mitään.Välimäen mukaan  sote-uudistus uhkaa jäädä pelkäksi hallinnolliseksi uudelleenjärjestelyksi. 

Ainakin tässä vaiheessa näyttää, että  terveys- ja sosiaalipalvelujen sekä pelastustoimen palkanmaksaja muuttuu vain kunnasta hyvinvointialueeksi.  Ja uutena tulee  valtion sekä kunnan väliin  uusi hallintoporras veronmaksajain maksettavaksi. Julkiset palvelut eivät parane uuden hallintoportaan myötä , jopa  saattavat nykyisestään kriisiytyä.

+5
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu