Hallitusohjelma neuvoteltava uusiksi

Olen   monta  täällä vaatinut hallitusohjelman (PM Rinne/kesäkuu 2019   ja PM Marin/joulukuu 2019)   uusimista puhtaalta pöydältä. Vastakommenteissa on sanottu, ettei se ole kriisiaikana nyt paikallaan. 

Koronapandemian hoitaminen antaa väärän kuvan Marinin hallituksen toiminnasta.  Edessä ovat vasta koronapandemian vaatimat   todelliset vaikeat talousratkaisut, joiden poliittista vastuuta ei voi siirtää enää  lääkäreille tai virkakoneistolle. 

***

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni  vaatii hallitusohjelman uusimista   Ilta-Sanomien haastattelussa. Lama-ajan 1990-alkuvuosien pääministeri – Katri Kulmunin  puolueesta – Esko Aho heittäisi hallitusohjelman  suoraan roskakoriin. 

***

→  Nykyisen hallituksen pitäisi   käynnistää uuden hallitusohjelman laatiminen, että se olisi käytettävissä elokuun budjettiriihessä. Suomi  tarvitsee  vuosikausien talouden selviytymisohjelman.  Hallitus saa käyttönsä huomenna  Hetemäen “exit”-työryhmän ja  vähän myöhemmin Vihriälän talousviisaitten  työryhmän  näkemykset, miten  Suomi selviytyy tästä vakavasta kriisistä.  

***

Minusta ja monesta  muustakin  alkaa näyttää siltä, että VM-ministeri Katri Kulmuni on hallituksessa joutunut SDP-Vihr-Vas panttivangiksi  hallitusohjelman uusimisen osalta.  Sen osoittaa myös  hänen johtamansa ministeriön valtiosihteerin  viran täyttö. Muissa  kansliapäällikkönimityksissä (esim. sisäasianministeriö/Vihr  ja sosiaaali- ja terveysministeriö/SDP ) esittelevän ministerin esityksen mukaan nimitys päätettiin. 

***

Minulla ja monella muullakin on vahva epäilys, ettei nykyhallitus pysty uusimaan puhtaalta pöydältä hallitusohjelmaa sellaiseksi, mitä Suomen taloustilanne nyt ja jatkossa vaatii.  

Vahvat merkit viittaavat siihen, että nykyinen  hallitus tulee saamaan  ikävää postia    luottoluokituslaitoksilta    jo kuluvana vuonna.

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu