Hallitustunnustelijan saamia vastauksia arvioidaan asiasta ja asian vierestä

Huomenna tiistaina 18.04.2023 klo 12  mennessä odottaa hallitustunnustelija  Petteri Orpo eduskuntapuolueilta vastauksia kysymyksiinsä.

Vastauksia  ruoditaan  puoleen jos toiseenkin median ja  politiikan  toimittajien  toimesta sekä  eri toten täällä “kaikki tietävässä” somessa. Puolueiden antamat vastaukset  tullaan julkistamaan varmaankin heti huomenna.

****

Valtion  budjetin vakautushalut  hallitsee vastauksia, vaikka samaan aikaan myös monella yhteiskunnan lohkolla on viipymättä saatava muutoksia ja korjauksia nykytilanteeseen. Vakautusta ei pidä lykätä, kun se on vielä omissa käsissä

***

Otetaan sitten   yksi esim. eli tämä sote -uudistus. Luettelin täällä (en toista mantraa tässä enää)  vuosikausia viisi kohtaa, jotka tekivät uudistuksesta enemmän    hallintouudistuksen kuin parantavan kautta maan nykyisiä terveydenhuollon oloja. Tämä THL:n  julkaisu on vuodelta 2016. Julkaisun mukaan valinnanvapaus on monessa maassa ollut  vuosikausia käytäntö.  Valinnanvapaus  tulee Suomeenkin !

***

Suomen valtion ja koko julkisen talouden vakauttaminen vaatii  priorisointia ja laajaa yhteistyötä yli puoluerajojen,  yhtäaikaisia toimenpiteitä talouskasvun vauhdittamiseksi ja monia ratkaisuja   tuloverotuksessa  sekä koko menotaloudessa , työelämän rakennemuutoksia, uusia vientimahdollisuuksia ja  teollisuuspolitiikan avauksia vihreässä siirtymässä, työperäistä maahanmuuttoa, tutkimus- ja tuotekehittelyyn panostamista, koulutuksen rakenneuuudistusta  jne  Kaikkiin noihin saadaan vastauksia, kun hallitustunnustelija Petteri Orpo alkaa käydä varsinaisia hallitusneuvotteluja ja tulevaa hallitusohjelmaa kirjoitetaan.

*** 

Ps.  SAK näyttää kokevan itsensä eduskuntapuolueeksi.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu