Heijastuuko Itävallan vaalitulos muihin EU-maihin ?

 

Eilen käytiin Itävallassa ennenaikaiset parlamenttivaalit.  

Vaalien tulos ei aivan kaikkien puolueiden osalta noudattanut ennusteita(Poll results), kuten tuosta linkistä käy ilmi.

Kaavion lähde: Itävallan TV ORF:

Ergebnis inklusive Briefwahlprognose

Sebastian Kurzin johtama keskustaoikeistolainen  Österreichische Volkspartei (ÖVP) sai ennustettua suuremman vaalivoiton. Toiseksi suurimmaksi puolueeksi  yltänyt Sozialdemokratische Partei Österreichs (SPÖ) kärsi vaalitappion.   Mutta kaikkein suurimman vaalitappion kärsi  maahanmuutto- ja EU- vastainen Freiheitliche Partei Österreichs  (FPÖ).

Heijastuuko Itävallan äänestäjien muutostuulet myös muihin EU-maihin ?. Onhan tämä eilinen FPÖ:n vaalitulos suoranainen romahdus (ks. vaalimenestyshistoria).

Suomen persujen EU-parlamenttiryhmä on lyhyellä aikaa kokenut kaksi merkittävää tappiota: Italiassa Matteo Salvinin  johtama Lega Nord epäonnistui  ennenaikaisisten  vaalien manooverissä  ja puolue sysättiin oppositioon. Ja kyllähän tämä Itävallan vaalitulos on raskas strateginen takaisku myös Suomen persujen puheenjohtaja Jussi Halla-aholle.

****

Sebastian Kurz palannee Itävallan liittokansleriksi sunnuntain vaaleissa

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu