Italian pääministeri avasi G7 -kokouksen ja johti puhetta

Suurten  G 7 maiden  johtajat  ovat tällä viikolla pitäneet  kolmipäiväisen huippukokouksen Italiassa. (Canada, France, Germany, Japan, Italy, the United Kingdom, the United States and the European Union) .

Tällainen tiedote annettiin eilen huippukokouksen annista

Huippukokouksen vieraat otti vastaan Italian pääministeri Giorgia Meloni.  Ja hän myös    johti puhetta  huippukokouksessa  .

Mitä. Eikö Suomen eduskunnan vasemmisto-oppositio SDP:n johdolla ole vielä laittanut maailmalle tiedotetta, ettei ainakaan he suostu yhteistyöhön Italian pääministerin  kanssa. Ennen EU-vaaleja otsikoitiin   (HSSK) pj A Lindtmannin puheita.

****

SDP:n oppositiopolitiikan  avuttomuutta osoittaa myös, että puolue  salaa oman budjetti- talouspolitiikkansa  laskelmat. Miksi ? No siksi, että SDP joutuisi toteamaan budjetin suorien menojen 8-10 mrd:n  leikkaamisen tarpeen. Ja  tuon jälkeenkin  jäisi vielä n. 3-5 mrd sopeutustarvetta.

******

2024 European election results 

Uusi EU-parlamentti kokoontuu ensimmäisen kerran 16.07.2024 . EU-parlamenttiin valitut mepit  hakeutuvat parlamenttiryhmiin. 

Muodostetaanko    EU-parlamenttiin kokonaan uusia ryhmiä, jää nähtäväksi. Poliittisen ryhmän muodostamiseen tarvitaan 23 jäsentä vähintään neljäsosasta jäsenvaltioita. Jäsen voi kuulua vain yhteen poliittiseen ryhmään.

Uuden EU-parlamentin ensimmäinen tehtävä on valita uusi EU-komission puheenjohtaja ja komissaarit.   Tässä ja nyt todettuna tuntuu, että Ursula von der Leyen jatkaa komission puheenjohtajana. Ja eiköhän sosialistien, keskiryhmien ja vihreitten piiristä tule  edelleen keskeisille komissaarin paikoille edustus.

Blogistin hevosmiesten uutistoimiston luotettavalta lähteeltä saaman tiedon mukaan Suomen komissaarin yhtenä nimenä  on Henna Virkkusen  ohella myös nykyinen ulkoministeri Elina Valtonen .

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu