Italiassa tuntuu lähes kaikki puolueet haluavan seuraavaan hallitukseen
Italia on tänään saamassa uuden hallituksen eronneen pääministeri Giuseppe Conten vähemmistöhallituksen jälkeen. Uuden hallituksen on muodostamassa entinen EKP:n pääjohtaja Mario Draghi → (Late News).
Nyt ei puhuta vähemmistöhallituksesta, sillä lähes kaikki merkittävät puolueet vasemmistosta oikeistoon ovat ilmaisseet halunsa tulla hallitukseen → mm. Lega – PD – M5S – FI ym.
Lega -puolueen puheenjohtaja Matteo Salvinin poliittisessa takissa lienee ollut samanlainen ulko- ja sisävuori, sillä niin reippaasti onnistui häneltä takinkäänto. Matteo Salvinin Lega -puolue on ollut jo pitemmän aikaa kannatusmittausten kärjessä.
Matteo Salvinin Lega puolue kipattiin pääministeri Conten hallituksen ulkopuolelle.
Miksi nostan täällä Lega -puolueen tikun nokkaan. No siksi, että Lega -puolueen “veljespuolue” Euroopan parlamentissa on Suomen PS.
Lega puolue ei ole saattanut kyseenalaiseksi – kuten täällä Suomessa PS välikysymyksessä – että EU rikkoo perussopimuksiaan (EU:n perussopimukset muodostamalla niistä uuden oikeudellisen tulkinnan nk. elvytyspaketista (HE 260/2020 vp) .
***
→ Euroopan unionin neuvoston oikeudellinen palvelu selvitti viime vuonna Suomen ja eräiden muutamien muiden EU-maiden pyynnöstä , että EU:n perussopimukset (uutisointi Suomessa) sallivat elvytysvälineen perustamisen
Mielenkiintoinen case on joka tapauksessa syntymässä, kuka viime kädessä tulkitsee, onko ehdotettu elpymispaketti EU:n perussopimusten mukainen. Eduskunnan perustuslakivaliokunta käsittääkseni tulkitsee tuota em. hallituksen esitystä eduskunnan budjettivaltaan (Valtiontalous).
****
Ilmeisesti Suomen PS olisi eturivissä kannattamassa hallituksen esitystä, jos Suomi olisi Italian tavoin saamassa rahaa, eikä maksamassa. Mutta EU-kriittisen/vastaisen Suomen PS:n veljespuolueen -Lega -puolueen- viimeisin takainkääntö osoittaa populistipuolueiden “sielunelämän”.
Pääministeri Marinin kallitukselle osoitetun välikysymyksen ensimmäisen allekirjoittajapuolueen eduskuntaeryhmän puheenjohtaja vaati täällä somessa (US 10.02.2021) Suomen itsenäisyyttä takaisin. Mitenkä itsenäisyyttä tarvitsee ottaa takaisin, kun se on jo ja Suomen liikkumavara esim. ulko- ja turvallisuuspolitiikassa ei ole ollut nykyistä suurempi koskaan itsenäisyytemme aikana. Suomen valtiollinen johto 1990-luvulla toimi isänmaallisesti, johtaessaan maamme EU:n jäsenmaaksi.
Välikysyjien perustelut muuttuvassa globaalitaloudessa eivät vakuuta minua. Tuskin se vakuutta monia ulkomaankauppaa harjoittavia vientiyrityksiäkään (Työmarkkinajärjestöjen kanta – Suomen yrittäjät)
Välikysymyksen ulkopuolelle jäänyt Kokoomuksen eduskuntaryhmä on jättämässä ensi viikolla IS:n mukaan oman epäluottamuslauseensa hallitukselle EU:n elvytyspaketista. Suomen pääministerin sooloilu kesällä 2020 EU:n huippukokouksessa ja jääminen nk. tiukan nelikon ulkopuolelle sai Kokoomukselta kovaa kritiikkiä.
Välikysymyksessä ehdotetaan kansanäänestystä EU-jäsenyydestä (elvytyspaketista) . Tällaiseen vaatimukseen on välikysymyksessä yhtynyt KD ja Liike Nyt. H Harkimon harkintakyky lienee pahasti nyt pettänyt.
Kaikki puolueet ovat nyt hanakasti torjumassa Italian korruptiota ylimääräisen yli 200 miljardin euron coronaelvytyspakettirahoin.
Ikävää tässä vain on, että tyhminkin jo tietää, mihin tämä lopulta johtaa.
Suomalaiselle tulevalle veronmaksajalle tämä maksaa yli miljardin lisäverotusta elintasosta, mutta mitä pienistä. Antaa auringon paistaa Italiassa italialaisille ilman uudistautumista 2000-vuosituhannelle.
Ilmoita asiaton viesti
Jos tämä elvytyspaketti toteutuu, jokainen maa joutuu esittämään
suunnitelman varojen käytöstä, joita valvotaan sitten. Valvonta tässä askarruttaa.
Ilmoita asiaton viesti
Saapa nähdä millaista höttöä ne varojenkäyttösuunnitelmat ovat. Vaikka Italia esittäisi minkälaisen suunnitelman tahansa, niin tuskin sitä kuitenkaan tyrmätään, koska muuten paketti ja jopa EU saattaisi kaatua.
Ilmoita asiaton viesti
Eivätköhän italialaiset ole maailmanmestareita näissäkin asioissa.
Korruptio maksaa Italialle 60 miljardia euroa vuodessa ja tämän päälle veronkiertoa vieläpä paljon korruptiotakin enemmän.
Korjaan: Velkaahan näillä pettereillä taitaa olla jo liki 3 biljoonaa biljoonaa euroa, jonka lyövät paremmaksi Rahaliitossa / Unionissa vai Ransaka samoin liki 3 biljoonan euron julkisine velkoineen.
Ilmoita asiaton viesti
Mitään estettä ei demokratiassa pitäisi olla sille, että kaikki puolueet ovat hallituksessa, kos niillä siihen riittävä suhteellinen äänimäärä.
Mitään oppositiota vallan ulkopuolella ei tulisi ollakaan vaan kaikkien puolueiden pitää demokratiassa kyetä yhteistoimintaan. Niinhän tehdään kaikilla muillakin työpaikoilla eikä heitetä päättävistä kokouksista puolet ulos näiden kantojen takia.
Nykymallilla päädytään täysin epädemokraattisiin hallituksiin, joissa puolet kansasta on ilman edustusta. Viherpunainen hallitus on äärihallitus eikä edusta teoillaan edes yli puolta äänestäjistä.
Ilmoita asiaton viesti
Ei niin, mutta Italian case osoittaa, ettei maa ole historiastaan kaikkea viisastunut.
Ilmoita asiaton viesti
Italia tulee tarvitsemaan EU:n ylimääräistä tukea niin kauan kuin se kuuluu euroalueeseen. Suomi on ajautumassa hyvää vauhtia samaan tilanteeseen. Joten Suomessakin alettaneen kypsyä vähitellen tunnustamaan avoimesti EU-liittovaltion tarpeellisuus.
Tietenkin liittovaltio on Suomelle valtiona ja kansakuntana vahingollinen, mutta toisaalta Suomen kansan tila vaatii Suomen ulkopuolelta tulevaa ohjailua.
Mielestäni Bryssel on parempi Suomen pääkaupunki kuin Moskova tai Tukholma.
Ilmoita asiaton viesti
VK 1/2021 vp:ssä ei vaadita kansanäänestystä EU-jäsenyydestä!
On se kumma, kun ei osata enää edes lukea?!
Ilmoita asiaton viesti
On se kumma, ettei osata blogin tekstiä lukea !
Välikysymyksessä ehdotetaan kansanäänestystä EU-jäsenyydestä
(elvytyspaketista) .
Puolueenne puheenjohtaja Halla-aho sanoi TV1:ssä (Ykkösaamu) kannatavansa Suomen EU-eroa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei siinä VK-paperissa mainita kansanäänestyksestä EU-jäsenyydestä.
Kyse on kansanäänestyksestä taloudellisesta liittovaltiosta.
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Sivut/VK_1+2021.aspx
J.K. Siinä mielessä olisi hyvä järjestää tästä kansanäänestys esim. kunnallisvaalien yhteyteen, jolloin eräiden puolueiden huolet siitä, että kunnallisvaalit ”kaapataan” hallitusluottamusäänestyksestä varmastikin hälvenesivät.
Ilmoita asiaton viesti
En ole huomannut, että olisi esitetty komission taholta jäsenmaissa järjestämään kansanäänestystä liittovaltiosta. Tämä tätä kulunutta PS:n populismia.
Ilmoita asiaton viesti
Välikysymyksen tekstistä:
”EU putosi jo pari vuosikymmentä sitten digitaalisesta kehityksestä täysin. Amerikkalaiset suuryhtiöt, kuten Google, Microsoft, Amazon, Apple ja Facebook, ovat vallanneet koko maailman ja Euroopan. Kiina on kisassa mukana, ja se käyttää taloutensa elvytykseen Yhdysvaltojen tavoin Eurooppaa enemmän. EU:n panostukset jäävät kauas näistä kilpailijoista.”
Onko tähän looginen ratkaisu se, että estetään EU:n sellaista elvytystä, joka on nimenomaisesti suunnattu uudistamaan EU:n taloutta (Next Generation EU)?
Ilmoita asiaton viesti
NG-EU ei kuulemma elvytä, vaan päin vastoin heikentää Euroopan taloutta. Näin nämä asiat koetaan.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä oli myös aika erikoinen päätelmä:
”EU asetti hiilineutraalisuustavoitteen vuodeksi 2050. Ruotsin tavoite on vuosi 2045. Marinin hallitus haluaa Suomen hiilineutraaliksi jo vuonna 2035. Tämä johtaa vanhentuvan teknologian käyttöönottoon ja tulee kalliiksi veronmaksajille. Edes ilmasto ei kiitä tästä intoilusta. Esimerkiksi turpeen alasajo johtaa lisääntyvään tuontihakkeen käyttöön energiantuotannossa.
Asiantuntijat ovat varoittaneet siitä, että hallitus antaa muille, mm. Ruotsille, kymmenen vuoden etulyöntiaseman ilmastopolitiikallaan. Tämä on järjetöntä.”
En ole ollenkaan varma, onko Suomen tai minkään muunkaan maan hiilineutraalisuustavoite realistinen, mutta ajatus siitä että jos pyrkii sopeutumaan muita maita nopeammin antaisi näille muille etulyöntiaseman??
Ilmoita asiaton viesti
Halla-ahon trollaus ylittää jo kaikki järjen ja sopivaisuuden rajat. Eristäytynyt Suomi EU: n ulkopuolella ajautuisi takaisin Venäjän etupiiriin. Sen Halla-aho hyvin ymmärtää.
Ilmoita asiaton viesti