Ja sitten momenttitasolle budjetin sopeutustoimet arvoisa oppositio

Kuluneella viikolla sekä SDP  että  keskusta esittivät omat vaihtoehtonsa valtion budjetin sopeutustoimille.

Saanko pyytää arvoisa oppositio, että konkreettisesti   momenttitasolle  ehdottamanne budjetin sopeutustoimet. Tässä oppositiolle luettelo momenteista.

        Tuloarviomomentit   –   Määrärahamomentit

****

Julkisuudessa on arvioitu, että molempien puolueiden vaihtoehdoissa on  monien miljardien tyhjä  aukko.  Suomi ajautuisi molempien puolueiden vaihtoehdoilla jo  ensi vuonna EU:n liiallisia alijäämiä koskevaan menettelyyn. 

SDP on salannut eduskunnan tietopalvelun laskelmat vuoden 2024 vaihtoehtobudjettiin. Tuoreessa ehdotuksessa (dia 10) ei uskottavuutta lisää, kun valtion budjetin momenttitasolla ei ehdotusta esitetä. Muutaman sivun powerpoint -esitys ilman konkretiaa on uskottavuudessa nolla.

Keskustan suurin tyhjä aukko on, ettei puolue esitä  6 + 3 mrd:n sopeutusta  tälle vaalikaudelle . Pitkän aikavälin reformit n. 2000–3000 miljoonaa euroa lausuma  ( sivu 9) hallituksen kehysriihen vaihtoehdoksi on uskottavuudessa nolla.

****

→ Oppositiolla on toki oikeus esittää  omalla tyylillään vaihtoehtoja. Hallitusvastuussa olevien puolueiden on esitettävä sopetusratkaisunsa   vaikutukset momenttitasolla varsinaisessa ja lisätalousarviossa. Niitä on yksitellen kokonaisuudesta irottaen eduskunnan kyselytunnilla ja mediassa helppo arvostella.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu