Puolueiden järjestys vaihtui kuntavaalien kannatusmittauksessa

YLE   julkaisi  aamu-uutisissa tuoreen kesäkuulle siirrettyjen  kuntavaalien   puolueiden kannatusmittauksen numerot (edelliset  04.02.ja 04.03.2021 ).

  1. PS 19 % 2. Kokoomus 18,8 %  3. SDP 18 %

Kuvakaappaus Ylen uutissivulta:

Maaliskuun 2021 puoluekannatus. Kolmen kärki on Perussuomalaiset, Kokoomus ja SDP.

 

Edellisissä vuoden 2017  kuntavaaleissa suurin puolue ratkesi vasta vaaliuurnilla. Kokoomus nousi suurimmaksi  kuntapuolueeksi . Suurin puolue näyttää nytkin ratkeavan vaalipäivänä 13.06.2021. Moni politiikan toimittaja on jo lausunut näkemyksen, mikä puolue nousee kuntavaalien suurimmaksi puolueeksi. Tämän aamun puolueiden kannatusnumerot saattavat tukea heidän näkemyksiään.

Kerron tässä vain tulosnumerot vakiintuneeseen tapaani. US:n julkaisema Helsingin kuntavaaligallup poikkesi aiemmin Helsingin Uutisisissa julkaistusta kannatusmittauksen numeroista.

Ehdokkaiden  määrä (09.03.2021  tilanne) on myös mielenkiintoinen tieto ja siinä SDP putosi neljänneksi.

****

Katso tästä eräiden muiden Euroopan maiden puoluekannatuksia.

Ruotsi  – Norja  – Tanska –  Saksa   –  Itävalta  – HollantiBritannia  – Italia  – Espanja –  Ranska   –   Suomi

Saksassa on johtavan hallituspuolueen CDU/CSU:n  kannatus ollut vapaassa pudotuksessa. Runsas vuosi sitten koronapandemia nosti kannatuksen ylös ja, nyt se näyttää sitten  laskevan alas. Osasyynä lienee se, että CDU/CSU:n kansleriehdokkaan nimi on vielä auki. Ruotsissa on ensi vuoden syyskuun valtiopäivävaaleihin tulossa lisää jännitystä siitä, että vaihtuuko sosialidemokraattinen vähemmistöhallitus kristillisten, liberaalien  ja ruotsidemokraatttien tukemaan kokoomuksen vähemmistöhallitukseen.

+1
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu