Johdan ministeriötä ja vastaan siitä niin paljon kuin osaan

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) asetti sosiaali- ja terevysministeriössä  alaisensa  tutkimaan, miksi Suomi  jäi  EU:n yhteisten suojavarustehankintojen ulkopuolelle.

Selvityksen mukaan Suomi jäi ulos hankinnoista asian valmisteluun liittyvien vastuiden epäselvyyksien vuoksi. 

Ministeriö  päällikkövirasto, jota  ministerin pitäisi  johtaa ja kantaa johtamisesta  myös poliittinen vastuu . Mutta ei tässä nykyisessä hallituksessa . Tilalla uusi ”normaali” ministerivastuu: Johdan ministeriötä ja vastaan siitä niin paljon kuin osaan ! 

****

Tuo alla oleva linkkilista kertoo,  ettei  strategisen johtamisen rakenne  ole ollut, eikä ole vieläkään  asianmukaisessa kunnossa.

Kansalaiset ovat seuranneet “äimän käkenä”, ettei vastuunkantajaa ole löytynyt monille näille  asioille (Valvonta lentoasemalla suojavarusteiden riittävyysHVK:n hankinnatEU-hankinnatyritysten tukeminen –  avustajien runsauseduskunnan tiedonsaanti ). 

Normaalioloissa olisi hallituksen ministereiden toiminnasta jo  tehty perustuslain  115 §:n (Ministerivastuuasian vireillepano)  tarkoittama muistutus perustuslakivaliokunnan tutkittavaksi.

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu