Kansalaiset eivät usko sote -uudistuksen parantavan palveluja

Vain joka kymmenes suomalainen uskoo sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen saatavuuden  parantuvan sote -uudistuksen myötä.

Onhan tämä katajainen kansa ihmeellistä kansaa. Ennustan, että aluevaalien jälkeen sekä kunnissa että hyvinvointialueilla tullaan kysymään ja ihmettelemään, että kuka tätä uudistusta loppujen lopuksi oikeastaan halusi.  

Uudistuksen välttämättömät korjaukset kippaa nykyinen hallitus seuraavalle hallitukselle. Vuoden 2023 valtion budjetissa  ja seuraavassa julkistalouden (vv. 2023-2026)  suunnitelmassa asiat ratkaistaan lisävelanotolla jatkoksi vv. 2020-2022 yhteensä 37-38 mrd:n velanotolle.

*****

P.s. Koronapandemian hallinnassa pitämisessä on ote monissa maissa jo irronnut (Coronavirus Statistics – Worldometer). Hallituksen ja opposition pitäisi kokoontua alkavalla viikolla yhteiseen neuvonpitoon, miten tämä pandemia ja yhteiskunnan perustoiminnot turvataan. Kansalaisille syntyy epäuskottava vaikutelma, kun hallituksen sisällä ja asiantuntijoiden (ml. valtion ja kuntien virkasuhteidet)  kesken kiistellään toimenpiteistä. Joutuu kysymään niinkuin jo kaksi vuotta sitten, kuka tätä pandemian hallintaa johtaa.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu