Käydäänkö aidot hallitustunnustelut, vai kopioidaanko vanha hallitusohjelma ?

Pääministeri Antti Rinne jättää parhaillaan hallituksensa eronpyynnön tasavallan presidentti Sauli Niinistölle.

Perustuslaki määrittelee hallituksen muodostamisen etenemisjärjestyksen.

Käydäänkö aidot hallitustunnustelut, vai kopioidaanko vanha hallituksen ohjelma.  Ainakin hallitustunnustelijaksi nimettävän  suurimman eduskuntapuolueen edustajan tulee muodollisesti kuulla kaikkia eduskuntaryhmiä. Nyt Sanna Marin puhuu juuri tv:ssä löysiä antaen ylimielisesti ymmärtää, että nykyiset oppositiopuolueet jäävät huomiotta.

——

P.s. Ulkoministeri Haavisto tulkitsi eilen tv:ssä väärin oikeuskansleria. sanoo kansanedustaja Heikki Vestman.

****

Eduskunnassa ei Ylen tietojen mukaan käydä keskustelua kokoomuksen, KD:n ja Liike Nytin esittämää välikysymyskeskustelua omistajaohjauksesta, työmarkkinatilanteesta ja eduskunnalle annetusta informaatiosta. Ennustan, ettei välikysymyksessä esille nostetut asiat katoa mihinkään lähiajan poliittisesta keskustelusta.

***

Hallitukset aikajärjestyksessä

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu