Kenenkä puheenjohtajan näkemys tästä vielä puuttuu ?

Vietämme tällä viikolla  hiljaista  viikkoa . Tuon em.  teologisen (evl) linkin mukaan hiljainen viikko on  pääsiäistä edeltävä viikko. 

Hiljaista viikkoa kutsutaan myös nimellä piinaviikko tai suuri viikko.  Nuo sanat jotenkin osuvat muutoinkin tälle viikolle.  Hallitus antaa  huomenna eduskunnalle  ulko- ja turvallisuuspoliittinen   selonteon   ja sen perusteella osaltaan ratkaisee  Nato -jäsenyyden hakemisen.

Asioiden valmistelu on edennyt siihen pisteeseen, että Iltalehden mukaan Suomi valmistautuu hakemaan Nato-jäsenyyttä TP-Utvan antamalla lisäkirjauksella huomenna annettavaan selontekoon.

Eduskunnan puolueista ovat Nato -jäsenyyttä jo aiemmin kannattaneet   vuonna 2006    Kokoomus  ja  RKP.

Keskustan puoluevaltuuskunta viime viikonvaihteessa antoi  puoluejohdolle ja keskustan edustajille maan hallituksessa valtuutuksen  pj Saarikon ehdotuksesta Suomen turvallisuuden kannalta tarvittavien ratkaisujen tekemiseen, sisältäen Nato-jäsenyyden hakemisen.

Aiemmin  perussuomalaisten  puheenjohtaja Riikka Purra ilmoitti  kannattavansa Suomen Nato-jäsenyyttä.  Myös vihreitten vt. puheenjohtaja Iiris Suomela ilmoitti julkisuuteen, että  ”Nato-jäsenyys on Suomelle oikea suunta”. Vasemmistoliiton puheenjohtaja  Li Andersson antoi julkisuuten lausunnon, jonka mukaan Nato-jäsenyydestä ei kannata tehdä hallitus­kysymystä. Liike Nytin puheenjohtaja  Harry Harkimon   mukaan Suomen haettava Naton jäseneksi heti.

Ketäs tästä vielä puuttuu. Oikein:  pääministerin ja SDP:n puheenjohtaja Sanna Marinin  näkemys.

Eduskunnan ulkoasianvaliokunnan varapuheenjohtaja  Erkki Tuomioja sotki (“tietoisestikko ? ”)  Hufvudstadsbladetin haastattelussa SDP:n  kantaa. Tuomioja sanoi,  että Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist on ehdottanut Suomen ja Ruotsin puolustusliittoa vaihtoehdoksi Natolle. Hultqvistin mukaan mitään tuollaista ei ole valmistelussa.

Mitähän Mäntyniemen isäntä mahtaa ajatella Tuomiojan suoranaisesta töppäilystä samaan aikaan,   kun Suomen ulkopoliittinen johto on kokoajan tavannut muiden  maiden johtoa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan liittyvissä kysymyksissä.

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen  johtaa  turvallisuusselonteon koordinaatioryhmää.

+4
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu