Kokoomuksen Ulf Kristersson Ruotsissa hallitustunnustelijaksi

Ruotsin Maltillisen  kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson on saanut valtiopäivien puhemieheltä  Andreas Norlénilta  hallitustunustelijan  tehtävän.

Puhemies  Norlén  voi  periaatteessa ensi viikolla 27.09.2022 mahdollisesti ehdottaa käytävissä valtiopäivien avajaisissa maalle uutta pääministeriä. Epäilen, ettei taida vielä olla hallitustunnustelut niin pitkällä.

Vuoden 2018 syyskuun vaalien jälkeen hallitusneuvottelut kestivät pitkään. Vasta tammikuussa 2019 saivat sosialidemokraatit, ympäristöpuolue vihreät,  keskustapuolue ja liberaalit sopimuksen hallituksen tukemisesta. Myöhemmin liberaalit sanoutui  irti koko sopimuksesta. 

*****

Entisen pää- ja ulkoministeri Carl Bildtin mukaan Ruotsiin syntynee maltillisen kokoomuksen  Ulf Kristerssonin johtama porvarillinen vähemmistöhallitus. Bildtin mukaan tilanne on Ruotsille uusi ja muistuttaa Tanskan porvaripuolueiden  samanlaista yhteistyötä maahanmuuttokriittisen Tanskan kansanpuolueen kanssa.

Carl Bildtin nimi on ollut esillä mahdollisen vähemmistöhallituksen ulkoministerinä. Ruotsin tulevan hallituksen on syytä varautua myrskyisään vaalikauteen Bildt kirjoittaa blogissaan.

 

***

Edellinen enemmistöhallitus oli Ruotsissa pääministeri Fredrik Reinfeldtin porvarihallitus (vv. 2006-2014) .  Vuodesta 2014 Ruotsia on hallittu sosialidemokraattien johtamalla vähemmistöhallituksella.

Ruotsin hallitukset 1974  –

+1
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu