Kokoomuksen veljespuolueet Ruotsissa ja Norjassa kannatuskyselyjen kärjessä

Eilen uutisoi Aftonbladet,  että  Ulf Kristerssonin  johtaman Ruotsin Maltillisen kokoomuksen kannatus on noussut Demoskopin tutkimuksessa  ohi sosialidemokraattien.

Mielenkiintoinen on myös kaaviossa esitetty laskelma, että kolmen oppositiopuolueen (Maltillinen kokoomus, Ruotsidemokraatit ja Kristilliset) yhteenlaskettu kannatus on 48,6 % , kun vastaavasti pääministeri Stefan Löfvenin hallituksen (SDP ja Ympäristopuolue vihreät) ja sitä oppositiosta tukevien Keskustapuolueen ja Liberaalien yhteenlaskettu kannatus  vain 39,5 %.

****

Myös Norjassa pääministeri Erna Solbergin  johtama Suomen kokoomuksen veljespuolue Høyre on kannatusmittauksen kärjessä Kantar TNS:n TV2:lle tekemässä tutkimuksessa.

***

Ruotsin Maltillinen kokoomus ja Norjan Høyre kuuluvat Suomen Kokoomuksen kanssa samaan maailmanlaajuiseen kattojärjestöön: International Democrat Union.

****

 Tänään HS  uutisoi, että Suomessa  Kokoomus on teettänyt äänestäjäselvityksen. Moni on ihmetellyt, miksei Kokoomuksen  oppositiopolitiikan sanoma mene perille. Onko kysymys puolueen puheenjohtajan persoonasta vai mistä. Olen huomannut monen ajattelevan,  että jos samat  Kokoomuksen politiikan vaihtoehdot kertoisi Petteri Orpon sijaan  joku toinen henkilö, Kokoomuksen kannatus olisi nosteessa. 

Kukaan ei ole profeetta omalla maallaan, on hyvin pätenyt Kokoomuksen aikaisempiin puheenjohtajiin Jyrki Kataiseen ja Alexander Stubbiin. Arvostus tuli vasta jälkikäteen.   Alexander Stubbin esiintymistä TV1:n ykkösaamussa 28.11.2020 kehuttiin yli puoluerajojen. Eikä eilen A-studiossa Jyrki Kataisen  esiintymistä  ja näkemyksiä  kansainvälisistä  kauppasuhteiden  tulevasta kehityksestä voi pitää huonona, vaan paljon asioita tuntevan henkilön esiintymisenä. Petteri Orpo  on  nyt samassa kierteessä ja on menossa nykymenolla  vaihtoon Kokoomuksen seuraavassa puoluekokouksessa.

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu