Kolmelta oppositiopuolueelta välikysymys

Oppositioryhmät kokoomus, kristillisdemokraatit ja Liike Nyt  jättävät yhdessä  pääministeri Rinteen  hallitukselle välikysymyksen koskien omistaja- ja työmarkkinapolitiikkaa.

Sen sijaan persujen vaatimus pääministeri Rinteen ilmoituksesta eduskunnalle on jäämässä ilmaan huitomiseksi. Pääministeri Rinne vastasi  Ilta-Sanomien  mukaan, ettei hänellä ole mitään ilmoitettavaa. Ilmeisesti persut äänestää hallituksen luottamuksen puolesta koskien Postin omistajaohjausta, kun jäivät pois opposition yhteisestä välikysmyksestä. No huomenna persut kysyy asiaa kyselytunnilla.

Postin hallintoneuvosto  –  hallitus ja sen valiokunnat 

Aineistopankki valtion yhtiöistä

Välikysymyksen yhteydessä tullaan varmasti keskustelemaan laajemmin valtion yhtiöistä ja omistapolitiikasta.

Valtion yhtiöomistukset jaotellaan omistuksen perusteen mukaisesti, joita ovat finanssi-intressi, strateginen intressi ja erityistehtävä.

Virkamiehet yhtiöiden hallituksissa PDF 78kB

Yhtiökohtaiset strategiset intressit PDF 12kB

Erityistehtävät PDF 23kB

****

Kaavion lähde

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu