Kuka koronapandemian hallintaa  johtaa Suomessa ?

Kun tätä THL:n tilastoa vertaa tässä ja nyt sekä vuoden takaiseen tilanteeseen, on tartuntojen määrä 2-3 kertainen.  

→ Kaavio:  Päiväkohtaiset tautitapaukset (näytteenottopäivän mukaan)

→  COVID-19 situation update worldwide

****

THL:n lausunnot STM:lle  (sisältää myös koronapandemiaan liittyvät lausunnot) 

Viime viikolla ministeri Krista Kiuru totesi Ilta-Sanomissa Suomen päätyneen  ”sellaisten maiden joukkoon, joissa epidemia ei ole hallinnassa”.

Aiemmin pääministeri Sanna Marin   totesi  samassa lehdessä , että  että korona on pian selätetty.

***

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin diagnostiikkajohtaja  Lasse Lehtonen sanoi edelleen em. samassa lehdessä, että koronaepidemia voi jatkua Suomessa vielä 4–5 vuotta.

SDP:n kansanedustaja ja entinen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin toimitusjohtaja Aki Linden sanoo Twitter -viestissä,  tämän päivän koronaluvut (uudet tartunnat, sairaalahoito) edellyttävät maan hallitukselta kriisikokousta 

****

En käy tässä luettelemaan 1,5 vuoden ajalta  hallituksen koronapandemian hallinnan johtamisesta sitä kaikkea lukematonta määrää (mm. maskin käyttäminen, rajavalvonta,  lainsäädännön valmistelun viivyttäminen, rokotusten ajoitus ja johtaminen   jne) epäjohdonmukaisuuksia, joka osoittaa johtamisen enemmän tai vähemmän puutteelliseksi.

****

Tasavallan presidentin viesti pääministerille 26.3.2020

+1
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu