Kuka vastaa hallituksen puolesta huomenna välikysymykseen, vai eikö kukaan ?

Eduskunnassa käydään huomenna tiistaina 03.12.2019 välikysymyskeskustelu omistajaohjauksesta, työmarkkinatilanteesta ja eduskunnalle annetusta informaatiosta.

Iltalehti  uutisoi pari tuntia sitten,  että hallitusyhteistyö voi keskustan mukaan jatkua, mutta vain jos pääministeri menee vaihtoon. Keskustan puoluehallitus on vielä tänään koolla.

Tästähän tulee mielenkiintoisen case. Kuka vastaa hallituksen puolesta välikysymykseen, jos pääministeri Antti Rinteellä ei ole enää keskustan luottamusta.

SDP:n ja keskustan eduskuntaryhmät pitivät  vuonna 2003 yhtä aikaa kokousta. Keskustan ryhmäkokoukseen tuotiin Jouni Backmannin viesti  paperilapulla , että luottamus  silloiseen pääministeri Jäätteenmäkeen on mennyt. Pääministerin vaihdos riittää, muutoin voi hallitus jatkaa, sanottiin tuossa Backmannin lapussa. Nyt taitaa käydä samalla lailla, tosin ilmoitusvuorossa on keskusta.

***

Ennustan, jos huomenna yleensä käydään välikysymyskeskustelua, että siinä tulee esiin vielä uusia tietoja pääministeri Antti Rinteen ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron toiminnasta.

P.s. Rinteen hallituksen ulkoministeri Haavisto on myös joutumassa myrskyn silmään .

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu