Kumpiko on politiikassa vaikuttavampi  tapa toimia -asioiden puolesta vai vastaan 

Huhtikuun  eduskuntavaaleissa nähtiin erälitä puolueita ilmoituksia kenen kanssa he eivät suostu hallitusyhteistyöhön. Aikaisemmin oli totuttu siihen, että hallitusohjelma ratkaisee hallitusyhteistyöhän.

Myös edellisen hallituksen pääministeri varoitti  sinimustasta hallituksesta,  myöhemmin nykyiseltä pääministeriltä  tosin anteeksi pyytäen.

→ Vaikuttiko  tuo sitten vaalitulokseen → ei vaikuttanut, vaan vaalien kaksi suurinta puoluetta kahden muun puolueen kanssa sopivat   hallituksen muodostamisesta ja em. vastustavat tahot jäivät itse hallituksen ulkopuolelle.

****

Kun katsoo esim. US-blogikirjoituksia viime päiviltä, hallitseva aihe useilla kirjoittajilla on vastustaa yhtä eduskuntapuoluetta. 

Mikä niiden vaikuttavuus sitten on ? Moni kirjoitus toimi suoraan  syöttönä vastustetun puolueen lapaan ja yhtenäisti  entisestään ao. puolueen rivejä.  Eräässä karuselliin nostetussa kirjoituksessa  varoitettiin jopa Suomen olevan Unkarin pääministeri  Viktor Orbánin puolueen   tiellä. Tuo oli melkoinen rimanalitus, sillä nykyinen Suomen  pääministeripuolue  oli yksi monista EPP:n  puolueista  vaatimassa eroa  Orbánin puolueelle.

Kysyn vaan,  kumpiko on politiikassa vaikuttavampi   tapa  toimia -asioiden puolesta vai vastaan . Ilmeisesti omat aatteet ja pyrkimykset ovat monella  enemmän tai vähemmän hakusessa, kun pääpaino  on vastustamisessa kuin omien tavoitteiden  puolesta puhumisesta ja toimimisesta.

****

Tänään kohdistunee suurin mielenkiinto , mitä kokoomuksen puoluehallitus päättää puolueen presidenttiehdokkaan valitsemistavasta. 

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu