Kuntavaalien suurin puolue ratkeaa vasta vaaliuurnilla

Kuntavaalit käydään runsaan kolmen kuukauden kuluttua 18.04.2021. Ehdokashakemusten viimeinen jättöpäivä on 09.03.2021 (ks. vaalien aikataulu).

YLEn tuoreessa kannatusmittauksessa  järjestys on seuraava:

puoluekannatus 2.12.2020 - 5.1.2021

Tuon  kannatusmittauksen perusteella ei vielä voida varmuudella sanoa, kuka on vaalien suurin puolue.

Edellisissä vuoden 2017  kuntavaaleissa suurin puolue ratkesi vasta vaaliuurnilla.

Puolueet teettävät – ei julkisen – kannatuspotentiaalitutkimuksen (barometrin)  kahdesti vuodessa. Barometrien perusteella on  tulevien  vaalien tuloksia ennakoitu  yhtä aikaa   yksittäisten kannatusmittausten kanssa. Mediassa ja  myös täällä blogeissa on nähty veikkauksia, että PS:n ja SDP:n lisäksi myös kokoomus on laskettava mukaan, mikä puolue on kuntavaaleissa suurin puolue.

****

Katso tästä eräiden muiden Euroopan maiden puoluekannatuksia.

Ruotsi  – Norja  – Tanska –  Saksa   –  Itävalta  – HollantiBritannia  – Italia  – Espanja –  Ranska   –   Suomi

Läntinen maailma on seurannut hämmentyneenä  USA:n  sisäisiä tapahtumia. Heijastuuko tapahtumat Euroopan populistipuolueiden kannatuksiin, jää nähtäväksi.

Täällä Suomessa PS:n meppi ehdotti   USA:n presidentille  Nobelin rauhanpalkintoa. Saman puolueen puheenjohtaja kehui aiemmin  Twitterissä, että  Trump on parasta, mitä Yhdysvalloille ja länsimaailmalle on tapahtunut pitkään aikaan. Että siinäpä Suomen äänestäjille pohdittavaa.

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu