Lakoilla ei ole pitkä matka vastustaa vaalitulosta 

Suomi on maailman onnellisin maa. Maailmalla tuota on laajasti uutisoitu. Suomi on niin onnellinen, että  jopa  verovähennyksellä  tuetaan palkansaajan ay-jäsenmaksuja ja työttömyyskassalle maksuja. (Koskee myös työnantajapuolta)

Ja eteenpäin

Liittokohtaisissa työehtosopimuksissa (malli -> Teollisuusliitto ry – Teknologiateollisuuden työnantajat ry)  on työrauhavelvoite sivulla 43 luku 3, jossa todetaan:

Liitot ja niiden alayhdistykset ovat velvolliset huolehtimaan siitä, etteivät niiden jäseninä olevat alayhdistykset, työnantajat tai työntekijät, joita sopimus koskee, ryhdy työtaistelutoimenpiteisiin eivätkä muutoinkaan riko työehtosopimuksen määräyksiä.

→ Mutta tuo työrauhavelvoite ei näköjään  koske kuin toista TES-sopimuksen osapuolta.

Teollisuusliiton tiedote: Lakko 11.–24.3.2024

Ja eteenpäin

Työtuomioistuimen  ratkaisuja  vv. 2019-2024. Suomessa menetetään lakkojen takia eniten työpäiviä 

Tuo malliksi ottama  TES-sopimus on voimassa 6.2.2023 lukien 30.11.2024 saakka ja jatkuu senkin jälkeen vuoden kerrallaan, ellei sitä viimeistään kahta kuukautta ennen sen päättymistä ole kummaltakaan puolelta kirjallisesti irtisanottu. 

Sivulta 179 alkaa ja sivulle 203 jatkuva  paikallista sopimusta koskeva sopimus . Otin tuon asian  esille, koska Teollisuusliiton puhenjohtaja Riku Aalto  sanoi  viime viikolla pyrkivänsä eroon paikallisesta sopimisesta, jos hallituksen pyrkimykset paikallisesta sopimuksesta toteutuu.

Lakoilla  ei ole pitkä matka vastustaa  jatkossa  vaalitulosta !

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu