Miksi Boris Johnson panttaa tulenarkaa turvallisuusraporttia ?

Maailmalla on uutisoitu ja kysytty, miksi pääministeri Boris Johnson panttaa yli joulukuun vaalien turvallisuusraporttia (= Venäjä -raporttia).   Ks. myös The Guardianin  uutisointi.

Britannian parlamentin tiedustelu- ja turvallisuusvaliokunta on  käsitellyt raportin. Valiokunnan puheenjohtaja Dominic Grieve syyttää pääministeri Johnsonia raportin panttaamisesta.

CNN -kanavan uutisointi ja otsikko  panee kysymään ja miettimään monta asiaa ennen Britannian joulukuun vaaleja. Eilen USA:n ulkoministeri  Mike Pompeo  puheessaan eilen Berliinissä  ( ks. myös Ylen uutinen) varoitti Venäjän ja Kiinan kasvavasta vaikutusvallasta länsimaitten  toimintaan.

****

Britannian EU-kansanäänestyksestä  herättiin vasta jälkikäteen päivittelemään, että täällähän vaikuttaa myös vieraat tahot.

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu