Miksi vasemmisto on saanut  maamme politiikassa kannatustaan suuremman vallan

Aloin tuossa muistella, että milloin Suomessa on ollut  nykyisen kaltainen eduskunnan voimasuhteita vastaamaton  hallitus (Hallitukset aikajärjestyksessä).

****

Eduskunnan voimasuhteiksi   vuoden 2019   vaaleissa  (oikeisto- vs vasemmistopuolueet )  muodostui    selvä  oikeistoenemmistö  124-76. 

Keskusta oli ainut kansanedustajapaikkoja (-18) hävinnyt puolue.   Mutta vastoin vaalitulosta, Keskusta   on hallituksessa tukemassa vasemmistojohtoista  (12-7)  hallitusta. Keskusta on samalla   mitätöimässä edellisellä  vaalikaudella  johtamansa hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikan saavutuksia.  Keskusta tulee maksamaan  kalliin hinnan ensi vuoden kuntavaaleissa.

****

Ei tule heti  mieleen toista  länsimaata lähimenneisyydestä, jossa olisi päädytty Suomen kaltaiseen hallitusratkaisuun.  Ei tarvitse kommentoida, että Suomessa on eduskunnan enemmistöön nojaava hallitus, kyllä kyllä. Mutta kyllä tässä ollaan takavuosikymmenten pahamaineisen  ruoskaparlamentarismin kanssa tekemisissä. Suomessa tarvitaan  kyllä yli blokkirajojen puolueiden kesken yhteistyötä, mutta Suomessa vähemmistö  käyttää enemmistövaltaa hallituspolitiikassa.

****

Viikon kuluttua on  Kansallinen kokoomuksen  puoluekokous  Porissa ja Keskustan  puoluekokous  Oulussa. Eiköhän molemmissa puoluekokouksissa – on syytäkin – tulee  kentältä  vahvaa palautetta ja ihmettelyä, miksi vasemmisto on saanut  maamme politiikassa kannatustaan suuremman vallan.  

P.s. PS on puoluekenttää hajoittava puolue (niinkuin veljespuolueet  monissa muissakin maissa). Puolueen edustaja eilenkin  A-talk  -ohjelmassa uskotteli Suomen lähettävän Italialle rahaa. Väärin. Suomen valtion kassasta ei  makseta euron euroa Italialle  EU:n huippukokouksen  neuvottelutuloksen perusteella . EU.n rahaliikennettä  ei hoideta  Suomen valtion  kassan kautta. 

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu