Miljoonat britit menettävät  EU-kansalaisuuden vasten tahtoaan

Britannian EU-kansanäänestyksessä  vuonna 2016  niukasti 51,9 % kannatti EU-eroa.

Ennen kansanäänestystä äänestäjille kerrottiin oikeaa ja vähemmän oikeaa  tietoa EU-eron vaikutuksesta Britannialle.

Britannian ja EU:n välinen erosopimus on hyväksytty äänestysten jälkeen  niin Euroopan parlamentissa kuin Britannian parlamentissa

Britannian EU-jäsenyys päättyy 31.01.2020 ja  siirtymäaika jatkuu tämän vuoden loppuun. Britannia ja EU aloittavat helmikuussa neuvottelut tulevasta suhteestaan.  EU-komission puheenjohtaja  Ursula von der Leyen kävi  itse ilmoittamassa pääministeri  Boris Johnsonille, että ilman lykkäystä Brexit-siirtymäajalle  (per 31.12.2020), Britannia  ei pääse EU-markkkinoille. 

Britannian  sisäpolitiikkaan  EU-ero tuskin tuo selkenemisen merkkejä, vaan pääministeri Boris Johnsonille tulevat aiheuttamaan kasvaava päänsärkyä  niin lupaus Pohjois-Irlannille kuin  Skotlannin asema maan taloudesta puhumattakaan.

Näin EU-kansalaisena  voin vain todeta, että miljoonat britit menettävät  EU-kansalaisuuden vasten tahtoaan.

*****

Muunnellun totuuden puhuminen ei näytä päättyneen EU-kansanäänestyksessä tälle politiikolle . Onneksi löytyi Suomesta oikaisemaan tuota britti-politiikkoa  tämä meillä ja Euroopassa tunnettu EU-kansalainen.

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu