Milloin aika tehdä vaikuttavuusselvitys poliittisten lakkojen vaikutuksesta

Eilen julkaisi Teknologiateollisuus  oman jäsenkyselyn tuloksia. Sen mukaan:

Noin 40 prosenttia Teknologiateollisuuden jäsenkyselyyn vastanneista yrityksistä kertoo vähentävänsä investointeja Suomeen poliittisten lakkojen vuoksi.

-Vajaa kolmannes teollisuusyritysten vastaajista kertoi joutuvansa lomauttamaan työntekijöitään poliittisten lakkojen aiheuttamien häiriöiden vuoksi 

-14 prosenttia kertoo joutuvansa irtisanomaan työntekijöitä

Teknologiateollisuuden jäsenkysely toteutettiin 13.–18. maaliskuuta ja siihen vastasi 645 yritystä eli useampi kuin joka kolmas jäsenyritys.

Tuo on vain yhden teollisuusalan kyselyn tuloksia. Viime päivinä on saatu ilmoituksia  mm. monien  paperitehtaiden  alasajosta.

****

Tämä luettelo ei ole täydellinen

lakko 1.2.2024 kaupat

Kaupan alan lakko 2024

JHL lakko 2024

AKT lakko 2024

PAM lakko

PAM lakko kaupat

Lakko 2024

Teollisuusliitto lakko 2024

*******

Kysyn vaan, että onko milloin  aika tehdä  SAK.n ja sen jäsenliittojen poliittisten lakkojen vaikuttavuusselvitys. Onko valittu toimintastrategia tuomassa ja millaisia seuraamuksia Suomen koko kansantaloudelle  ja eritoten   julkiselle taloudelle, ammattiliittojen omille jäsenille, työllisyystilanteeseen yleensä ja tulevaisuuden investoinnille. Onko valittu poliittinen lakkostrategia johtanut toivottuihin tuloksiin. Myös  neuvottelupöydän toiselta puolelta kysyn, onko valittu oma toimintastrategia johtamassa toivottuihin tuloksiin yritystalouden kannalta.

 

******

Työttömyystilanne (TEM 26.03.2024)

Valtiovarainministeriön selvitys hallituksen lakiesitysten vaikutuksista

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu