Milloin arvioidaan  pääministerin omat vastuuttomat  puheet  ?

Pääministeri Sanna Marin syytti sunnuntaina 21.02.2021  (Radio-Suomi) pääkaupunkiseudun kaupunkien koronakoordinaatioryhmän päätöstä toisen asteen rajatusta paluusta lähiopetukseen vastuuttomaksi.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori  vastasi myöhemmin pääministerille, toivovansa vastakkainasettelun sijaan vuorovaikutusta valtiovallan ja paikallishallinnon välille.

Pormestari Vapaavuoren mukaan  pääministerin vastuu  otollisen yhteistyökykyisen  ilmapiirin ja toimintatavan luonnissa on korostetun suuri.

Pääministerin syytöstä vastuuttomuudesta ei hyväksytty pääkaupunkiseudun kaupunkien koronakoordinaatioryhmän taustapuolueissa (ei kokoomuksessa, ei SDP:ssä, ei vihreissä ym).

 

****

Milloin arvioidaan  pääministerin vastuuttomat  puheet  ?

Tuskin olen ainoa, joka välillä on ollut äimän käkenä koronakriisiin  liittyvistä ohjeista ja ristiriitaisesta   viestinnästä (vrt taas illan a-studio –  22.02.2021      ja kansliapäällikkö Varilan puheet).

***

Fakta on se, että Suomelta  puuttuu edelleen keskitetty koordinoiva organisaatio koronakriisin johtamiseksi ja hoitamiseksi. Nykyinen  epäselvä hajautettu siilohallinto  ei ole kriisiorganisaatio.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö esitti vuosi sitten maaliskuussa operatiivisen koronanyrkin perustamista.  Tämä   ei kelvannut  pääministeri Marinille.

Kuinka kauan tämä sekava ja epäselvä johtaminen  jatkuu ?

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu