Milloin pettää hallitusohjelman korkeaveisuussa hallituspuolueitten sekakuoron äänilajit ?

Tänään eduskunnassa kuullaan pääministerin  ilmoitus hallituksen politiikasta vuonna 2020 ja keskeisimmistä eduskunnalle annettavista esityksistä.

Tämä on tavallaan  jo kolmas korkeaveisuu samasta hallitusohjelmasta (PM Rinne/kesäkuu 2019   ja PM Marin/joulukuu 2019).

Milloin pettää hallitusohjelman korkeaveisuussa hallituspuolueitten sekakuoron äänilajit.

Pääministeri Sanna Marinin  hallitus on saanut jo alkaneena vuonna lunta tupaan  talouspolitiikasta jo monelta taholta:

  1. Eduskunnan  tietopalvelun  laskelman mukaan hallituksen politiikalla vuonna 2023  valtion budjetin alijäämä on 3,6 miljardia eli kaukana hallitusohjelman budjetin tasapainopuheista. 
  2.  Luottoluokitusyhtiö  Fitch  muutti   Suomen talouden näkymiä  hallituksen julkisen talouden menoja lisäävän politiikan johdosta.
  3.  Talouspolitiikan arviointineuvosto arvostelee  kovin sanoin Sanna Marinin hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikkaa  (Raportti)

Ruotsin suurimmassa päivälehdessä uutisoitiin  myös Suomen hallituksen  julkisen talouden kriisiin saattavasta talouspolitiikkasta. Ruotsin arvotetuimpiin ekonomisteihin kuuluva  professori Lars Calmfors  ihmettelee Suomen talouspolitiikan vastuuttomuutta. Professori Calmforsin  mukaan Suomen velkasuhde voi kasvaa lähivuosina hallitsemattomasti. Calmforsin  mukaan Suomen on ennemmin tai myöhemmin tehtävä erittäin suuria sopeutuksia julkisen talouteen.

****

Toistan  03.01.2020 blogini kysymyksen: Kuka  ja milloin viheltää pelin poikki, kun hallituksen tavoitteet ja reaalimaailma eivät kohtaa ? ( Työllisyys ja budjetin tasapaino  sekä mm. sote -uudistus).

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu