Miltä nyt näyttäisi  EU -maan  boikotointi toisen maan  hallitusratkaisusta

Eilen uutisoitiin, että Hollannissa on saatu sopu uuden hallituksen muodostamisesta.

(Reuters –  De Telegraaf  )

Hollannissa pidettiin parlamenttivaalit viime marraskuussa.  Vaaleissa sai  Geert Wildersin johtama  maahanmuutto- ja EU-vastainen PVV-puolue selvän voiton. 

Hollanti ajautui ennenaikaisiin vaaleihin viime heinäkuussa maahanmuuttopolitiikasta.  VVD -puoluetta edustanut ja vuodesta 2010 pääministerinä toiminut  Mark Rutte   ilmoitti hallituksensa erosta.  Samalla Mark Rutte ilmoitti, ettei ole enää vaaleissa ehdokkaana. Onko Mark Rutte Naton seuraava  pääsihteeri, selviää Naton heinäkuun huippukokouksessa.

***

Mutta takaisin blogin otsikkoon. Hollannin suurimman päivälehden mukaan ei vielä ole selvää, kuka on Hollannnin seuraava päministeri.  Uudessa hallituksessa olisivat mukana  PVV, VVD, NSC ja BBB -puolueet. List of political parties in the Netherlands.  PVV -puolueesta olisi  ensimmäistä kertaa  tulossa hallituspuolue. List of cabinets of the Netherlands.

Blogin lyhentämiseksi tuossa edellä on linkki Hollannin hallituksiin ja puolueisiin, kuten myös seuraavassa kappaleessa Itävallan hallituksiin ja puolueisiin

****

Otsikko palautti mieleen vuoden 2000. Helmikuussa 2000 14 EU-maata (HSmyös Suomi)  päätti jäädyttää kahdenväliset viralliset suhteet Itävaltaan perusteena  maan kyseenalainen hallitusratkaisu.  Kulttuuritapahtumista sotaharjoituksiin ulottunut boikotti kesti seitsemän kuukautta. (ks.YLE).   Ulkoministeriön   sivulla tätä ei enää kerrota. List of political parties in Austria  –   Government of Austria.

Itävallassa pidetään parlamenttivaalit   muutaman kuukauden kuluttua syksyllä . Kannatusmittauksissa FPÖ on suurin puolue. Tuskin nyt Itävalta joutuu boikottiin eräiden EU-maiden toimesta. Tuskin myöskään Hollanti eilisestä hallitusratkaisusta.

Että, miltäpä nyt näyttäisi  toisen  EU -maan  boikotointi  toisen maan hallitusratkaisusta. On sitä lähihistoriassa ollut kaikenlaista.

***

Vuonna 2024 eri maissa pidettäviä vaaleja  –   Euroopan Parlamentin vaalit 2024  (Opinion polling )

Vajaan kuukauden kuluttua ovat EU-parlamenttivaalit. Eilinen Slovakian pääministerin murhayritys luo  oman varjonsa vaalien läpiviemiselle. Missä määrin EU-rajojen ulkopuolelta sotkeudutaan vaaleihin (kyber- ja palvelujen estohyökkäykset tai tekoälyllä  – Deepfaken –  tehdyt vääristelyt) , jää nähtäväksi.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu