Mistä puhutaan huomisen Trump vs Biden keskustelun jälkeen ?

USA:n  presidentinvaalien  pääehdokkaat istuva presidentti  Donald Trump  ja entinen varapresidentti Joe Biden käyvät huomenna Suomen aikaa klo 04 viimeisen tv-väittelyn ennen 03.11.2020 pidettäviä vaaleja.

****

Ensimmäinen tv-väittely  muodostui kaottiseksi, johon  olivat osallisia molemmat ehdokkaat.

Toista yhtäaikaista tv-väittelyä ei tullut, koska Donald Trump ei suostunut etäyhteyksillä käytävään tv-väittelyyn. Niinpä molemmat ehdokkaat pitivät oman tilaisuutensa; Donald Trump NBC -kanavalla ja Joe Biden ABC-kanavalla. CNN uutisoi, että Joe Bidenin tilaisuutta seurasi enemmän katsojia. Tosin tässä  uutisoidaan, että katsojalukuihin yritettiin vaikuttaa “kepulikonstein”.

****

Huomenna käydään sitten kolmas (tai toinen) tv-väittely Donald Trumpin ja Joe Bidenin välillä Tennesseen Nashvillessä. Puhetta johtaa NBC-kanavan Valkoisen talon kirjeenvaihtaja Kristen Welker.  

Viimeisissä kannatusmittauksissa Joe Biden johtaa vakuuttavasti ( Reuters/Ipsos –  Economist/YouGov  – SurveyUSA – Opinion polls). Koko ajan tuodaan esille, ettei koko maan kannatusluvut kerro totuutta, vaan ehdokkaiden kannatus osavaltioittain.  Vuoden 2016 vaaleissa  Hillary Clintonin 3 miljoonaa  suurempi äänimäärä ei riittänyt valitsijamiesten enemmistöön.

Ounastelen, ettei huominen tilaisuus mene  sekään tavanomaisesti.  Tässä viikolla Donald Trump keskeytti haastattelun CBS-kanavan 60-minuuttia ohjelmaan.  Donald Trump on jo etukäteen arvostelut mikrofonien  sulkemista, että toinen ehdokas voi häiritsemättä puhua.  Onko Donald Trumpilla enää mitään menettävää ja, että  hän voi  vesittää  huomisen tv-väittelyn. Aikoihin on  eletty, että vapaan maailman puolustaja ja suurvalta  on ajautunut enemmän tai vähemmän epäsovinnaisiin tapahtumiin vaalitaistelussa.

****

Vaikka päähuomio keskittyy Donald Trumpin ja Joe Bidenin kannatukseen sekä lopputulokseen, yhtä tärkeä ovat tulokset edustajainhuoneen ja senaatin vaalien osalta. Vuoden  2018  välivaaleissa Demokraatit saivat selvän enemmistön edustajainhuoneesen.  Senaatissa  puolestaan on Republikaaneilla enemmistö.

 

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu