Mitkä ovat työntekijäliittojen omat ehdotukset työlainsäädännön kehittämiseksi ?
Ylen TV1:n aamutv:ssä olivat STTK:n ja JHL:n edustajat sanomassa vastustavan mielipiteeensä pääministeri Orpon hallituksen pyrkimyksistä muuttaa eräitä nykyisiä työelämän lainsäädännön säännöksiä.
Minulle syntyi kuva, että kaikkia hallituksen pyrkimyksiä vastustetaan. En kuullut yhtään ehdotusta, miten nykyisiä työelämän lainsäädännön säännöksiä kehitettäisiin/muutettaisiin.
Tässä lyhyt listaus hallitusohjelmaan sisältyvistä kirjauksista, joissa nykyisiä säännöksiä muutettaisiin
-Työntekijän irtisanominen
-Määräaikaiset työsopimukset
-Ensimmäisen sairauspäivän palkattomuus
-Ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastus
-Poliittiset lakot ja tukilakot
-Paikallinen sopimisen laajentaminen
****
Miksi esim. Tanskan, Ruotsin ja Saksan käytännöt eivät Suomen ay-liikkeelle kelpaa.
—–
Vanha tuomarin ohje kaikille osapuolille kolmikantaneuvotteluihin: Audiatur et altera pars (kuultakoon myös vastapuolta)
P.s. MTV julkaisi eilen gallupin, että 82 %:n SDP:n piiritason päättäjistä olisi valmis kokoomuksen johtamaan hallitukseen, jos nykyinen hallitus kaatuu. Etten sanoisi, että melkoinen muutos muutamassa kuukaudessa.
P.s. Edellinen hallitus jätti n. 11-12 mrd alijäämäisen valtion budjetin seuraavalle hallitukselle. Tuohon alijäämään nykyinen hallitus sai huoneenlahjana vielä lisämenoja korkomenoista 3-4 mrd ja soten lisärahoituksesta 5-6 mrd. Olen ennen vaaleja ja nyt vaalien jälkeen sanonut, että Suomen asiat vaativat yli hallitus- ja oppositiorajojen yhteistyötä. Vastakkainasettelulla ei selvitä.
Pietikäinen, miksi hallitus ottaa sinun mainitsemien maitten käytännöistä vain ne kohdat jotka ovat työnantajille edullisia, mihin jäivät näissä maissa noudatettavat työntekijöiden oikeudet, kuten vaikkapa Ruotsissa noudatettavat työntekijöiden myötämäärämisoikeus ja työtekijän edustus yrityksen hallituksessa ja paljon muuta, Suomessa esim. irtisanominen on Saksaa verrattuna helppoa ja halpaa, moni varmaan muistaa minkälaisiin korvauksiin Nokia joutui irtisanotuille maksamaan.
Ilmoita asiaton viesti
Arvoisa kommentoijja unohti blogiotsikon kysymyksen.
Ilmoita asiaton viesti
Granlund, mahtaakohan esim. Saksassa mainitsemasi irtisanomisen vaikeus johtaa osa-aikaisten suuriin määriin? Näin Saksassa työnantajat välttävät irtisanomiset ja mahdolliset maksut niistä.
Saksassa monet työläiset pystyvät/joutuvat tekemään jopa kahta kolmea osa-aikaista työtä saman aikaisesti.
Ilmoita asiaton viesti
”Saavutetuista eduista ei luovuta
Neuvotellaan vain vastapuolen myönnytyksistä
Palkkoja on korotettava myös laskusuhdanteessa
Hallitus on vaihdettava
Yleislakko tai satamat ainakin kiinni ”
Ilmoita asiaton viesti
Mikä vika nykyisessä työlainsäädännössä on?
Onko suurikin ongelma, että maahan on saatu jonkinlainen työsuojelu ja jopa irtisanomissuoja?
Ilmoita asiaton viesti