Mitkä  ovat työntekijäliittojen omat ehdotukset työlainsäädännön  kehittämiseksi ?

Ylen TV1:n  aamutv:ssä olivat STTK:n ja JHL:n edustajat sanomassa vastustavan mielipiteeensä  pääministeri Orpon hallituksen pyrkimyksistä  muuttaa  eräitä  nykyisiä   työelämän lainsäädännön säännöksiä. 

Minulle syntyi kuva, että kaikkia hallituksen pyrkimyksiä vastustetaan. En kuullut yhtään ehdotusta, miten nykyisiä  työelämän lainsäädännön säännöksiä kehitettäisiin/muutettaisiin.

Tässä lyhyt listaus  hallitusohjelmaan sisältyvistä  kirjauksista, joissa nykyisiä säännöksiä muutettaisiin

-Työntekijän irtisanominen

-Määräaikaiset työsopimukset 

-Ensimmäisen sairauspäivän  palkattomuus

-Ansiosidonnaisen  työttömyysturvan  porrastus

-Poliittiset lakot ja tukilakot

-Paikallinen  sopimisen laajentaminen 

**** 

Miksi esim. Tanskan, Ruotsin ja Saksan käytännöt eivät Suomen ay-liikkeelle kelpaa.

—–

Vanha tuomarin ohje kaikille osapuolille kolmikantaneuvotteluihin:  Audiatur et altera pars (kuultakoon myös vastapuolta)

P.s. MTV julkaisi eilen gallupin, että 82 %:n SDP:n  piiritason päättäjistä olisi valmis kokoomuksen johtamaan hallitukseen, jos nykyinen hallitus kaatuu. Etten sanoisi, että melkoinen muutos muutamassa kuukaudessa.

P.s.  Edellinen hallitus jätti n. 11-12 mrd alijäämäisen valtion budjetin seuraavalle hallitukselle. Tuohon alijäämään nykyinen hallitus sai huoneenlahjana vielä lisämenoja korkomenoista 3-4 mrd ja soten lisärahoituksesta   5-6 mrd.   Olen ennen vaaleja ja nyt vaalien jälkeen sanonut, että Suomen asiat vaativat yli hallitus- ja oppositiorajojen yhteistyötä. Vastakkainasettelulla ei selvitä.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu