Montako jälkinäytöstä  brexitin jälkeen vielä nähdään ?

Muutama päivä sitten Politico – verkkojulkaisu  uutisoi, ettei  EU-parlamentti ole edelleenkään valmis vahvistamaan  Britannian  kanssa joulukuussa  sovittua EU-erosopimusta. Ero-sopimukseen sisältyi ehto  Pohjois-Irlannin ja Irlannin välisen rajan säilymisenä avoimena. EU-parlamentin mukaan Britannia on yksipuolisesti jättänyt noudattamasta em. erosopimuksen Pohjois-Irlanti-pykälää .

****

Viime viikolla Financial Times puolestaan uutisoi, että joukko    parlamentin kansanedustajia ja maan  yritysjohtajia  on perustanut työryhmän vaatimaan brexit -sopimuksen avaamista. Ryhmässä on mukana edustajia   kaikista puolueista ja merkittävistä vaikutusvaltaisista brittiyrityksistä.

****

Pohjois-Irlannissa on viime viikkoina puhjennut väkivaltaisia mellakoita   rajatarkastuksista  Pohjois-Irlannin ja muun Britannian välillä.   Belfast Telegraph -lehden mukaan lojalistit aikovat ensi viikolla toimeenpanna  laajoja mielenosoituksia eri puolilla  Pohjois-Irlantia.

Yksi aseistautunut lojalistijärjestö on ilmoittanut  vetävänsä takaisin tukensa Irlannin vuoden 1998 rauhansopimukselle  (Belfast Agreement).  

***

Brexitin Britannian taloudelle aiheuttamasta  talouden romahduksesta  ja Pohjois-Irlannin tilanteen kärjistymisestä sekä vahvasti EU-myönteisen  vuoden 2016  EU-kansanäänestyksessä olleen Skotlannin asemasta varoitettiin vuosikausia  etukäteen  ympäri maailmaa  talousuutisissa.

****

Kysyn vaan, montako – ja minkälaista –   jälkinäytöstä brexitin jälkeen vielä nähdään ?

+2
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu