Nykyinen hallitus ei pysty tervehdyttämään julkistaloutta edes 10-vuoden ohjelmalla
Kesäkuussa tulee jo kaksi vuotta kuluneeksi nykyisen punavihreän hallituksen muodostamisesta.
Meitä on monia, jotka jo heti kättelyssä totesivat hallituksen hallitusohjelman olevan epärealistinen valtion budjetin tasapaino- ja 75 %:n työllisyysastetavoitteen osalta vuoteen 2023 mennessä. Hallitus päinvastoin lisäsi valtion pysyviä menoja heti kättelyssä liki 1,5 mrd, vaikka budjetissa oli valmiina jo monen miljardin vuosialijäämä.
Nykyinen hallitus ei suostu antamaan eduskunnalle korvaavaa tähän ja tulevaan aikaan käypää hallitusohjelmaa vastoin perustuslain 62 §:n henkeä.
Kepu on hallituksessa täysin punavihreitten (SDP-Vas-Vihr) panttivankina, josta viimeisen näytteen todistaa vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on Ilta-Sanomissa.
Hallitus on saanut lyhyellä aikaa kaksi raporttia ( Talouspolitiikan arviointineuvosto ja VM-virkamiesraportti), joissa suositellaan hallitusta ryhtymään viipymättä toimenpiteisiin a) talouskasvun turvaamiseksi b) uusiksi työllisyystoimenpiteiksi c) suunnitelmaksi velkaantumisvauhdin pysäyttämiseksi.
→ Nykyinen hallitus on viemässä Suomen julkistalouden poikkeustilaan. Älkää sanoko siellä hallituksessa, ettekö olisi tiennyt, mihin nykyinen hallituspolitiikka johtaa. Koronapandemia ei kohta riitä enää selitykseksi.
****
Hallituksen sote-maakuntauudistus ei saa kansalaisten kannatusta.
Oli hallituspohja mikä tahansa, niin Suomessa ei julkista taloutta tulla tervehdyttämään. Kukaan ei tule luopumaan jo saavutetuista eduista muuten kuin pakon edessä. Tämä pakko tulee olemaan korkojen nousu.
Julkista taloutta ei voida tervehdyttää pelkästään työttömyys yms. etuuksia karsimalla luullen työllisyyden parantuvan näin, vaan siihen tarvitaan myös muita kohdennettuja valtion menojen leikkauksia.
Ilmoita asiaton viesti