Nykyinen hallitus lisännyt valtion budjetin menoja   9,5  mrd

Edellisen pääministeri Sipilän ja valtiovarainministeri Petteri Orpon vuotta 2019 koskevan budjettiesityksen  menojen loppusumma oli 55,3 mrd.

Nykyisen pääministeri Marinin ja valtiovarainministeri Annika Saarikon vuotta 2022  koskevan budjettiesityksen tänään julkstettu  loppusumma on 64,8 mrd.

Menot ovat  siis kasvaneet nykyisen hallituksen politiikalla  peräti 9,5 mrd. Enää ei riitä perusteeksi koronapandemian aiheuttamat kertaluontoiset menot.

VM-ministeri Saarikko sanoi äsken hallituksen infossa, että  julkisen talouden tasapainottaisi  2,25 %:n keskimääräinen vuosikasvu ja 78 %:n työllisyysaste. Tuolla toteamuksella VM-ministeri Saarikko siirsi vastuun nykyiseltä hallitukselta seuraavalle hallitukselle.

Talouskasvun ennustetaan  kaikkien ennustelaitosten  mukaan hiipuvan ensi vuoden jälkeen n. 1,5 %:n tasolle. Nykyisellä hallituksen politiikalla VM-ministeri Saarikon puheet kuuluvat satukirjaan.

Julkisyhteisöjen alijäämä oli vuonna 2020  5,4 %  ja velka 69,2 %  suhteessa bruttokansantuotteeseen. Kehitys näyttää nykyisen hallituksen politiikalla jatkossakin huonolta.

Nykyinen hallitus on valtion  velanotossa on tehnyt  kaikkien aikojen vuositason ja koko hallituskauden  Suomen ennätyksen

****

P.s. Sote- ja maakuntauudistus tulee entisestään kriisiyttämään  julkisen terveydenhuollon ja aiheuttamaan kuntien ja aloittavien hyvinvointialueiden   hallinnossa  ennen näkemättömän sekavan tilanteen.

 

 

 

+5
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu