Nykyisellä rokotusvauhdilla laumasuoja saavutetaan vasta lokakuussa

Lainaan tähän aluksi valtakunnan ja samalla Pohjoismaiden suurimman  päivälehden  uutista, jonka mukaan viimeistään heinäkuussa Suomessa voidaan siirtyä  varsin normaaliin elämään.

Nykyisellä rokotusvauhdilla laumasuoja saavutetaan vasta lokakuussa 24.10.2021. Laumasuojan kriittinen raja on noin 70 prosenttia ( Lähde).  Tämän päivän tilaston mukaan n. 18 % on väestöstä rokotettu.

****

Valtioneuvosto hukuttaa rokotteita  byrokratiaan sanoo  HUSin diagnostiikkajohtaja  Lasse Lehtonen Talouselämä -lehdessä.

Kysyn vaan, miksi STM ja viime päivinä syystä tai toisesta julkisuutta vältellyt  ministeri Krista Kiuru ei  ole kehottanut kuntia  käyttämään rokotusten läpiviemisessä myös avoimen ja kolmannen sektorin toimijoita .

THL:n mukaan Suomeen on nyt saatu tähän mennessä kaikkiaan 1 363 000 rokoteannosta. Arvion mukaan viikolla (14) Suomeen tulee 150 000 rokoteannosta,  viikolla 15 arvioidaan tulevan 202 000 rokoteannosta ja  viikolla 16  arvioidaan  tulevan 217 000 annosta. Eli Suomeen olisi  tuolloin saatu kaikkiaan 1 932 000 annosta (ks. kalenteri). 

Toivottavasti tänään man hallitus pistää vauhtia rokotusten läpivientiin. Muuten exit -strategia on vaarassa olla heti kättelyssä tyhjän päällä.

****

P.s. Hallituksen exit -strategiaa on Ylen aamutv:n mukaan valmisteltu mm. ilman työ- ja elinkeinoministeriötä (kävi ilmi tänään Ylen  aamutv:ssä). Alkaa tuntua, että hallituksen johtaminen on pääministeriltä karannut lapasesta.

 

+1
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu