Nykyisen hallitusohjelman lisäksi maakuntauudistukselta pudonnut pohja pois

Ensimmäiset maakuntavaalit on tarkoitus pitää kuntavaalien yhteydessä vuonna 2025 uutisoi valtiollinen YLE  Uutissuomalaisen uutiseen viitaten. Että silleen ! Käytännössä sote -uudistuksen  (Sote -uudistus.fi) toteutus olisi vasta 2027 valittavalla eduskunnalla ja muodostettavalla hallituksella. Eikö nykyisen hallitusohjelman  (PM Rinne/kesäkuu 2019   ja PM Marin/joulukuu 2019)  uusimisen yhteydessä pitäisi todeta realiteetit  mm. sote – ja maakuntauudistuksen osalta.

Suomalaisen cylttyyrin klassikkoelokuvasta  Pekka ja Pätkä mieleen jäänyt Pätkän tokaisu:asiahan ei tietysti minulle kuulu,mutta kysyn vaan”, että eikö sote- ja maakuntauudistus rakenteiltaan ole jo mennyttä maailmaa. Suomi ei tarvitse nykyisessä koko julkistalouden rahoituskriisissä uutta tarpeetonta hallintoporrasta. Tilalle kuntarakenteen uudistus ja terveys- ja sote -palveluihin  lailla säännelty julkisen ja avoimen sektorin sekä kolmannen sektorin yhteistyö.

****

Kaupunkien ja kuntien lukumäärät ja väestötiedot  (Suomi pärjää kolmasosalla nykyisestä  kuntien määrästä)

Taulukko nykymaakunnista  (ehdotetut 22 sote ja maakunta-aluetta ovat keskenään perustuslain vastaisesti kättelyssä eriarvoisessa asemassa)

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu