OAJ:n ja Tehyn puheenjohtajat jatkoselvittävät palkansaajaliikkeen  yhteistä työmarkkinamallia

Työministeri Arto Satonen pyysi eilen eduskunnassa, että  OAJ:n (Katarina Murto )  ja Tehyn      ( Millariikka Rytkönen) puheenjohtajat jatkoselvittävät palkansaajaliikkeen  yhteistä työmarkkinamallia.

Tämä oli erinomainen ehdotus  työministeriltä pyrkiä edelleen saamaan  järjestöjen kesken sopimus vientivetoisesta työmarkkinamallista. Nyt asialla ovat naisvaltaisten järjestöjen puheenjohtajat, jotka pystyvät  samalla  puolustamaan naisvaltaisten alojen tulevaa palkkakehitystä.

****

Luonnos hallituksen esitykseksi  paikallisen sopimisen edistämistä koskevaksi lainsäädännöksi

→ lausuntoaika  12.04.2024 saakka 

=   tuo  on normaalia lainsäädännön valmistelutyötä

Miksi SAK vastustaa paikallisen sopimisen laajentamista ja samalla saamasta yhdenvertaisiksi kaikkia  työpaikkoja, myös   järjestäytymättömät  työpaikat.  Ettei vain tämä miesvaltainen viisikko pelkäisi , että paikallinen sopiminen  vie heiltä jatkossa mahdollisuuden dominoida ay-liikkeessä . Eduskunnassa  on odottamassa   lakiesitys HE 12/2024, jolla poliittisiin lakkoihin saadaan jotkut tolkulliset pelisäännöt. Varsinaiseen lakko-oikeuteen – siis  oman alan työehtosopimuksiin liittyen –  ei ole ollut alunperinkään  tarkoitus puuttua.

****

Olen muuten sitä mieltä että tänään YLE TV1:ssä  klo 10,05 esiintyi  maltillinen ja päämäärätietoinen  pääministeri.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu