Oma ehdotus  → toisen ehdotus  → ei kummankaan ehdotus

Pääministeripuolue   SDP pitää nyt viikonvaihteessa  puoluekokouksen Tampereella  (Tampere talo).  Kansallinen kokoomus  vuorostaan pitää  syyskuun alussa  puoluekokouksen Porissa. Toinen hallituksen pääpuolue Keskusta pitää samoin syyskuun alussa puoluekokouksen Oulussa.

Kokoomuksen puoluekokous järjestetän  hybridimallilla viiden alueellisen etäkokouspisteen kautta. Myös keskusta järjestää hajautetun puoluekokouksen. SDP:n  puoluekokous aiotaan läpiviedä Tampere -talossa.

****

Kaikissa noissa puoluekokouksissa käsitellään puoluekokousaloitteet.

SDP         Kokoomus     Keskusta

Jos kaikki nuo  kolmen aloitteet laitettaisiin ja sekotettaisiin samaan koriin poistamalla puoluetunnukset,  osan  aloitteiden  kannattaminen ja hyväksyminen voisi tuottaa yllätyksen → hetkinen kannatinko kilpailevan puolueen puoluekokousaloitetta. Onhan siellä sitten paljonkinehdotuksia, joiden hyväksyminen ei tulisi kuuloonkaan  kuin siinä puolueessa, jonka puoluekokoukselle aloite on tarkoitettu.

****

Tämä nousi mieleen, kun on seurannut   keskustelua hallituksen talouspolitiikasta, jossa tällä hetkellä ovat vastakkain:

  1. hallituksen linja (valtiovarainministeriön ehdotus  —  Vanhasen info)  
  2. virkamiesmuistio työllisyyspaketista 
  3. kokoomuksen tällä viikolla julkistama  työllisyysohjelma

Kokoomus on julkisuudessa asettanut kannattamaan tuon virkamiesmuistion näkemyksiä työllisyyden lisäämiseksi oman työllisyysohjelman lisäksi.

Talouspoliittisessa  keskustelussa  on enemmänkin keskitetty hallituspuolueitten toimesta  ampumaan alas oppositiopuolueen ehdotukset  kuin keskitytty tuomaan käsittelyyn uusia hallituksen työllisyystoimia. Paradoksaalista on , että hallitukselle tuntuu riittävän 30 000:n työllisyyspaketti, kun kokoomus puhuu yli 100 000 työllisyyspaketista.

——–

Samaan aikaan toinen oppositiopuolue keskittyy Suomi takaisin populismiin, vaikkei mikään vieras valta ole ottanut Suomea haltuunsa. 

Sote-maakuntauudistuksen sijasta pitäisi puhua – kunta takaisin- kunnallisen itsehallinnon ja lähidemokratian vahvistajana, sillä vuosisataista kunnallista itsehallintoa on uhkaamassa  alasajo.

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu