”Omat arvot ja maan etu”

Kepun puheenjohtaja  Annika Saarikko sanoi  Kesärannan edustalla, että palaset ovat loksahtaneet paikalleen ja hallitus on päässyt sopuun kehysriihen keskeisistä kysymyksistä. Ja päälle hän tokaisi, että korvat lyö vieläkin tilttiä: omat arvot ja maan etu ratkaisi.

Hallitus on ylittämässä  vv. 2022-2023 yhteensä n. 1,5 miljardilla  itselleen laatimansa kehykset. Kuten muistetaan, hallitus lisäsi heti kättelyssä  valmiiksi alijäämäisen budjetin menoa likimain 1,5 miljardilla.

****

Hallitus  sai lyhyellä aikaa kaksi raporttia ( Talouspolitiikan arviointineuvosto ja  VM-virkamiesraportti), joissa suositeltiin hallitusta ryhtymään viipymättä toimenpiteisiin a) talouskasvun turvaamiseksi  b) uusiksi työllisyystoimenpiteiksi  c) suunnitelmaksi velkaantumisvauhdin  pysäyttämiseksi. Mutta hallitus viis veisasi asiantuntijoiden näkemyksistä.

***

Mitään uskottavaa tiekarttaa julkisen talouden tasapainottamiseksi ei vieläkään ole esitetty. Työllisyyttä lisääviä toimia on odotettu turhaan koko hallituksen tähän astisen toiminnan ajan. Kepu on jo monta kertaa syönyt lupauksensa sekä velkaantumisen pysäyttämisestä, kehysraameissa pysymiseksi ja konkreettista uusista työllisyystoiminta. Että puhu siinä sitten omista arvoista ja maan edusta.

 

+2
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu