Onko Lavrovin lausuma tänään rinnastettavissa Gorbatsovin lausumaan vuonna 1989?
Onko Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin tänään a.d. 14.01.2022 Ylelle lausuma rinnastettavissa Neuvostoliiton pääsihteeri Mihail Gorbatsovin lausumaan Suomen vierailulla a.d. 26.10. 1989.
- Lavrov tänään: Venäjä kunnioittaa Suomen suvereniteettia. Lavrovin mukaan suomalaiset sekä ruotsalaiset päättävät itse, haluavatko he liittyä Natoon.
- Gorbatšov 1989: ”Haluan tervehtiä puolueetonta Suomea”.
****
Ei kai, mutta Nato -jäsenyys on Suomen asia. Välillä tuntuu, että vuosikymmenten saatossa Suomi on ulkoistanut ulkovalloille oman sanomansa tulkinnan !
Valtioneuvoston puolustusselonteko 2021
”Venäjä kunnioittaa Suomen suvereniteettia. Lavrovin mukaan suomalaiset sekä ruotsalaiset päättävät itse, haluavatko he liittyä Natoon.”
Tulee mieleen EEC-vapaakauppasopimus, jossa Brezhnev sanoi Kekkoselle Dagens Nyheterille vuotaneiden salaisten Zavidovo-neuvottelupöytäkirjojen mukaan: ”Vi varnar för EEC, men Finland fattar sitt eget beslut”. Silloin oli välttämätöntä saada edes jonkinlainen hyväksyntä Neuvostoliitolta. Tämä päivänä Suomi ei sellaista Venäjältä tarvitse. Kiitos kuitenkin Lavroville yllättävästä uutisesta, jonka mukaan Venäjä kunnioittaa Suomen suvereeniteettia. Kunhan vain ei osoittautuisi ankaksi…
Ilmoita asiaton viesti
Brezhnev tuli sanoneeksi varsinkin vanhoilla päivillään paljon muutakin:
”Suomi, hyvä maakunta”, mutisi tuuheakulmainen neuvostojohtaja ainakin Unto Hämäläisen kirjaan (Lännettymisen lyhyt historia) dokumentoidun tuokiokuvan mukaan. Hesarin toimittaja Erkki Pennanen oli kuulolla, ja hän todella toivoi, ettei Brezhnevin töräytys mennyt muiden korviin.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjän johtajat varmasti tietää miten aikaisemmin kävi Suomea vallattaessa,hankala hyötyihin nähden.
Ilmoita asiaton viesti
Taitava ulkoministeri, joka osaa asiansa, joka on torjua Suomen mahdollinen hakeutuminen Natoon muka tarpeettomana,
Ilmoita asiaton viesti
Niin juuri, sillä Lavrov sanoi myös, ettei usko Suomen ja Ruotsin hakevan Nato -jäsenyyttä.
Ilmoita asiaton viesti
”Lavrov sanoi myös, ettei usko Suomen ja Ruotsin hakevan Nato -jäsenyyttä.”
– Tuohon tapaan Suomea pitäisi käsitellä, eikä joulukuussa kuultuun tyyliin uhkailemalla, kuten Kremlin tiedottaja meni tekemään.
”Jättäkää suomalaiset rauhaan”, vaati keisari Nikolai virkamiehiltään jo 1800-luvun puolivälissä. ”He ovat koko suuren valtakuntani ainoa kansa, joka ei ole aiheuttanut minulle hetkenkään huolta!”
Ilmoita asiaton viesti
Niin, kissimirrejä vain presidenteille lahjaksi – kyllä se siitä …
Ilmoita asiaton viesti
Koivisto sai Kazakstanista hevosen, lahjoittajana muuan Nazarbajev. Kekkosella oli ainakin Ljudmila-niminen venäjänvinttikoira, mutta eläinyksilön alkuperästä en osaa sanoa. Niinistö sai hiljattain Putinilta salkullisen Mannerheim-suvun kirjeenvaihtoa.
Sekä Paasikivi että Kekkonen saivat neuvostojohtajilta 1950-luvulla ZIS-110 -edustusautot, jotka ovat tänäkin päivänä Kangasalan museoissa näyttelyesineinä.
Mitäpä sai Risto Ryti, nimellisesti suomalaiselta tuomioistuimelta? Kakkua!
Ilmoita asiaton viesti
Niin, tästä juuri erottaa hyvät ja huonot presidentit.
Ilmoita asiaton viesti
”…ettei usko Suomen ja Ruotsin hakevan Nato -jäsenyyttä.”
Niin. Suurin este Natojäsenyyden hakemiselle on, ei Venäjä tai Nato, vaan Suomi ja Ruotsi itse.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä on juuri näin. Venäjä haluaa ylläpitää harhaa Nato-optiosta. Ja siihen täkyyn suomalaiset kokevat vastaanpanematonta viehtymystä.
Ilmeisesti Venäjällä on analyysien jälkeen päädytty siihen, että juuri nyt ei kannata lähteä uhkailun tielle vaan antaa virinneen Nato -keskustelun viilentyä omia aikojaan.
Ilmoita asiaton viesti
M.R:..että juuri nyt ei kannata lähteä uhkailun tielle..”
Aivan selväähän on, että Venäjän uhittelu lisännyt Nato-halukkuutta maassamme ja käynnistänyt tämän nyt vellovan keskustelun. Vähentämällä tuota ”pullistelua” varmastikin asiat voisivat pikkuhiljaa palautua ennalleen ja jatkaisimme ”rauhanomaista” rinnakkaiseloamme äiti-Venäjän etupiirissä. Itse en kuitenkaan enää usko tuohon mahdollisuuteen. Venäjä on liian moneen suuntaan nyt uhkailujaan esitellyt, eikä sillä ole kovinkaan hyviä mahdollisuuksia asiasta vetäytymiseen. Ehkä ainut on jatkaa räyhäämistä, jos sillä tavalla saisi jotain myönnytyksiä itselleen.
Ja Nato-keskustelu saanut maassamme nyt sellaiset mittasuhteet, etten usko enää siihen mahdollisuuteen, ettemme jäsenyyttä hakisi kohta puoliin, tahi halukkuuttamme ilmaisisi. Miten tuo hakemus sitten tapahtuukaan virallisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Kysymykseen ”Suomen tulisi liittyä Natoon” vastasi ’täysin tai jokseenkin samaa mieltä’ 26% vastaajista. Sen sijaan ’täysin tai jokseenkin eri mieltä’ oli 40% vastaajista.
Kyllä Venäjä uhkaavalla käytöksellään pitää suomalaisia nuhteessa.
Ilmoita asiaton viesti
Aivan varmaan Lavrovin tavoitteena oli ja on ilmoittaa, ettei Suomi tarvitse Naton lisäturvaa, vaikka se on ainoa mahdollinen. Esimerkiksi liittolaisuus vaikkapa Ruotsin kanssa on jokseenkin yhtä tyhjän kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Katsokaa vaan, sylikoira-Niinistö soittaa lähipäivinä Putinille. Palveluksia tekemään.
Ilmoita asiaton viesti
Onko Putin homo?.Vaiko Lavrol?.
En kyllä ymmärrä,että miksi Pekkamaisia ulostuloja pitäisi hyväksyä.
Jos Herra Putin haluaa soittaa suutaan,niin antaa olla.
Kun yksikään ulkomaalainen media ei uutisoi Herran ulostuloja,niin sinne jää.
Ilmoita asiaton viesti
Lavrov puhuu paxkaa. Ensin pistetään yksi kohlo Venäjältä syyttämään että Suomi sitä Suomi tätä ja sitten tämä kohlo, Lavrov ”puolustaa Suomea”.
Älkää nielkö maskirovkaa!
Ilmoita asiaton viesti
Tuttua iivanan taktiikkaa. Ensin helvetilliset ukaasit pelon lietsomiseksi ja paniikin aikaan saamiseksi, minkä jälkeen tyynnytellään suomalaisia, ettei koske Suomea. Kaikki on hyvin. Hyviä naapureita ollaan. Ei tarvetta muutokselle. Tavoitteet saavutettu.
Hyvähän se on suvereniteettia kunnioittaa, kun tietää kaikkien puolueiden olevan Nato-vastaisia, RKP:tä lukuun ottamatta.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä tuolla politiikalla, jota Venäjä parhaillaan naapurimaitaan kohti harjoittaa, suomalaisten natovastaisuus karisee. Valitettavasti suomettuneisuuteen juuttuneita politiikkoja Suomessa on vielä liian paljon.
Ilmoita asiaton viesti
Suomi menee NATO jäseneksi vauhdilla
Ilmoita asiaton viesti
Lavrovin lausunto täytyy laittaa riviin muiden samasta aiheesta annettujen kanssa.
Nimittäin tiedottaja Zaharova Suomen nimeltä mainiten laittoi kiellettyjen valtioiden listalle. Nyt kun ulkoministeri on lausunut toisin, niin Venäjä pystyy aina halutessaan vetoamaan ylempiarvoisen henkilön lausuntoon.
Näin Suomelle jää kuitenkin ristiriitainen tunnelma Venäjän tarkoitusperistä, mikä muokkaa asenteitamme Venäjän haluamaan suuntaan. Tämä on hienovaraista mielipidemuokkausta, jonka kohteena suomalaiset eivät huomaa edes olevansa.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjällä on kautta historian ollut päivystäviä Suomen-syöjiä. Esimerkiksi Vladimir Zhirinovski on vielä voimissaan, joskin ”parhaista” päivistään rauhoittuneena. Mitä mahdatkaan tarkoittaa venäläisellä asennemuokkauksella, mutta minusta tuo uhon ja sovinnollisuuden vuorottelu ylläpitää kansallista epäluuloa rajan tällä puolen.
Ilmoita asiaton viesti
Minusta Lavrov sanoi jokseenkin suoraan, ettei hyväksy Natoa, eikä tietenkään Ruotsin ja Suomen hakeutumista Naton jäseniksi. Ilmaisun alku oli tyhjää korupuhetta Suomen ja Ruotsin vapaudesta omiin päätöksiin ja sekin verhotusti niin, että itsenäisyydellä pitää olla Venäjän hyväksyntä. Tulee vain mieleen, käsittääkö Lavrov lainkaan, mitä aito itsenäisyys tarkoittaa.
Ilmoita asiaton viesti
Hesari uutisoi:
”VENÄJÄN ulkoministeri Sergei Lavrov vakuutti perjantaina vuotuisessa tiedotustilaisuudessaan Moskovassa, että Venäjä kunnioittaa Suomen ja Ruotsin suvereniteettia.
”Meidän mielestämme näiden maiden puolueettomuuspolitiikka on yksi tärkeimmistä panostuksista yhteiseurooppalaiseen arkkitehtuuriin ja vakauden varmistamiseen Euroopan mantereella”, Lavrov vastasi Yleisradion kysymykseen suvereniteetista.
Samalla hän väitti, että suvereniteettia eivät kunnioita ne, jotka ”yllyttävät” Natoon.
”Ne, jotka eivät kunnioita Suomen ja Ruotsin suvereniteettia ovat niitä, jotka yrittävät keinolla millä hyvänsä yllyttää niitä liittymään. Tämä alkoi jo kauan sitten.”
LAVROVIN mukaan Suomessa ja Ruotsissa on ryhdytty aktiivisesti yllyttämään yleisöä liittymään Natoon.”
——
Yleisöä? Miten voin liittyä Natoon henkilöjäseneksi?
Ilmoita asiaton viesti
”Miten voin liittyä Natoon henkilöjäseneksi?”
– Olen miettinyt samaa. Saatanpa pyytää Rauno Lintusta kaveriksi; ehkä pääsemme jättämään hakupaperit ikään kuin taistelijaparina.
Ilmoita asiaton viesti
Nohnoh, älkäähän nyt! Me eilen ystäväni kanssa, siis jo ennen Lavrovin lausuntoa päätimme, että me liitymme Naton jäseniksi. Samalla sovimme Naton kanssa, että Nato laittaa ovet kiinni muitten suomalaisten osalta. Olette niin hankalia!
Ilmoita asiaton viesti
Kyseessä lienee käännösvirhe, sillä tuskin Venäjän ulkoministeri Lavrov lausuntoaan suomeksi antoi.
Ilmoita asiaton viesti
Ulkoministeri Lavrov sanoi myös, että Natoon kuulumattomina Suomi ja Ruotsi luovat alueelle vakautta.
Oikeutettu kysymys, ketkä sitten horjuttavat alueen vakautta ?
Mikä sai Ruotsin – voi melkein sanoa – osin liikekannellepanoon ?
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/militar-upptrappning-patruller-i-hamnar-och-pa-visby-flygplats
–> https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0G0A46/bilder-har-seglar-ryska-landstigningsfartyg-in-i-ostersjon
–> https://www.dn.se/sverige/fler-ryska-militara-fartyg-i-ostersjon-oroar-forsvaret/
Ilmoita asiaton viesti
Puolueettomuus olisi, mutta se ei ison naapurina ja liittoutuminen alkaa olla lähellä jolloin emme ole puolueettomia. Nyt olis aika kiittää ja toimia?
Ilmoita asiaton viesti
Näitä voi pyöritellä lausuntojen rivienväliä. Mutta katsoo kartasta etäisyydet Moskovan Kremliin . Niin shakki pelimäisesti 400km Ukrainan rajalle. 700km Suomen rajalle jne.
Jos Moskova&Kreml sijaitsisi keskellä Venäjää. Vainoharha Kremlis vähenisi.
Mutta ottaen huomioon Putinin ikä. Gaddafin, Saddamin jne kohtalot.
Aseteollisuuden intressit saaha sota johonkin päin jne.
Niin jos Kremlin remmi kokee patti tilanteeseen ajautuneensa ja fobiat vahvistuu. Mitä heillä on menetettävää, onko heille sama tulitikuil leikkiä..
Jos Ukraina ”lupailis” jottei liity natoon jos Venäjä lupailis ettei hyökkää Ukrainaan. Lupailut olisi voimassa Putinin vallassa olon viimeisinä vuosina.
Ilmoita asiaton viesti