Onko pääministeri Boris Johnsonin lähtölaskenta alkanut ?

Britanniassa  BBC:n  ja  lehtien otsikot täyttyvät pääministeri Boris Johnsonin asemasta mm.  moninaisista kohuista ja koronapandemian hallinnan hoidosta johtuen.

Pääministeri  Boris Johnson on menettänyt omien ja äänestäjien   luottamuksen ilmenee  tuoreesta  mittauksesta .

Onko pääministeri Boris Johnsonin  lähtölaskenta alkanut ja meneillään.

Jos Britanniassa ei ajauduta ennenaikaisiin vaaleihin ennen sääntömääräisiä vaaleja 02.05.2024, konservatiivit vaihtavat nyt vain pääministeriä. Vuoden  2019 vaaleissa konservatiivit saavuttivat murskavoiton.

Kirjoitin täällä viime viikolla blogin kahden Britannian  pääministerin (entisen Tony Blair ja nykyisen Boris Johnsonin ) mainekohusta.  Henkilötasolle meneviä skandaaleja on pääministeri  Johnsonilla riittänyt monia (mm virka-asunnon remonttipikkujoulujuhlinta  –  puutarhajuhlattelevisiokanava ITV:n saamat sähköpostit koronapademian aikana).

****

Muistamme hyvin Britannian  EU-kansanäänestyksen  ja täpärän tuloksen    51,9 % eron puolesta – 48,1 % eroa vastaan. Skotlannin ja Pohjois-Irlannin äänestäjien selvä enemmistö olisi halunnut pysyä EU:ssa.

EU-kansanäänestyksen jälkeen osoitettiin,  etteivät Nigel Farage ja Boris Johnson puheissaan  ennen EU-kansanäänestystä  pysyneet EU-eron seurauksista tosiasioissa.

List of prime ministers of the United Kingdom

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu