Onko politiikassa yhtä aikaa  oikeita ja vääriä kysymyksiä ja vastauksia ?

Eduskunnassa käydään tänään (TV1 klo 14) iltapäivällä kokoomuksen pääministeri Rinteen hallitukselle esittämästä välikysymyksestä  keskustelu. Keskustelun päätteeksi eduskunta äänestää hallituksen luottamuksesta.

Tuo otsikko tuli mieleen, kun viime ja edellisellä viikolla eduskunnan kyselytunnilla oli kokoomuksella ja hallituksella erilainen näkemys verotuksen kiristymisestä ensi vuonna.

Mutta onnistuipa viime viikolla eräs ekonomisti toteamaan, että hallitus puhuu totta, ja kokoomus puhuu totta.  Niin sitä pitää ! 😀

Viimeksi tänään Danske Bank ennusti, että Suomen kasvun ennustetaan ensi vuonna  hiipuvan alle prosentin. Danske Bank ei ole yksin muiden ennustelaitosten kanssa Suomen talouden hiipumisesta.

Monikaan ei usko pääministeri Rinteen hallituksen saavuttavan 75 %:n työllisyysastetta saatikka, että valtion budjetti olisi tasapainossa vuonna 2023.

Niin, että onko politiikassa yhtä aikaa  oikeita ja vääriä kysymyksiä ja vastauksia ? Puhun niin totta kuin osaan kuultiin eduskunnassa sillä hetkellä vielä virassaan olleen pääministerin sanovan .

****

P.s. Ei  muistu  ihan heti mieleen, milloin hallitus olisi saanut viikkoa ennen seuraavan vuoden valtion budjetin antamista eduskunnalle vastattavakseen  budjettivälikysymyksen. 

***

Pääministeri Rinteen hallituksella edessä miljardiluokan menojen leikkaukset, jos

 

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu