Päähallituspuolueille vankkaa kannatusta

YLE  on julkaissut uuden puolueiden kannatusmittauksen. 

1.Kokoomus   22,4  %  2. SDP  20,4 %  3.  PS   20,0  %  4. Keskusta  10,8 %  

 

5. VAS  8,5  % 6.  Vihreät  8,2 %  7. KD   3,6 %  8. RKP  3,4 %  9. LiikeN 1,4   % 
ja  Muut 1,3       %

 

Mitä noista luvuista voi sanoa. SDP:n oppositiopolitiikka ei ole uskottavaa.

Puolueiden kannatuskehitys  eduskuntavaalien jälkeen 

****

Katso tästä eräiden  Euroopan ja eräiden muiden maiden puoluekannatuksia.

Ruotsi  – Norja  – TanskaSaksa   –  Itävalta  – Hollanti   – Britannia  – Italia  – Kreikka  –  EspanjaRanska  –   Viro  – Suomi –  SveitsiPuola  – KanadaUSA  – JapaniIntiaVenäjä

Vuonna 2024 eri maissa pidettäviä vaaleja  –   Euroopan Parlamentin vaalit 2024  (Opinion polling )

****

Kesäkuussa käydään Euroopan parlamenttivaalit. Monet puolueet ovat jo nimenneet ehdokkaita vaaleihin. Parlamentin tämänhetkiset kaksi suurinta ryhmää EPP (Suomen kokoomuksen ryhmä)  ja S&D (Suomen SDP:n  ryhmä)   ovat kannatusmittausten kärjessä. Mielenkiintoa tulee herättämään, nouseeko EU- ja maahanmuuttovastainen ID -ryhmä parlamentin kolmanneksi suurimmaksi ryhmäksi  Saksan ja Ranskan jäsenpuolueiden kannatuksen kasvun myötä. Suomen PS erosi po. ryhmästä aiemmin ja siirtyi ECR -ryhmään.

Marraskuussa pidettävät USA:n  presidentinvaalit ovat koko ajan meillä ja muualla  seurannassa. Varmuutta ei ole vielä, ketkä ovat kahden valtapuolueen (RepublicanDemocratic) presidentti- ja varapresidenttiehdokkaat. Tärkeät vaalit ovat myös samanaikaisesti pidettävät  Senaatin ja Edustajainhuoneen vaalit,  kumpiko valtapuolueista on suurin ryhmä.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu