Pääministeri Boris Johnsonin konservatiivit koolla Brexitin jälkimyrskyissä 

Pääministeri Boris Johnsonin konservatiivit ovat koolla  puoluekokouksessa (Conservative Party Conference ) Manchesterissä   Brexitin jälkimyrskyissä .

Puolueen asema parlamentissa ei ole uhattuna vuoden 2019  ylimääräisissä parlamenttivaaleissa saavutetun suuren vaalivoiton  perusteella.

Eikä myöskään  – ainakaan  vielä –  kannatusmittauksissa  pahin haastaja työväenpuolue (Lab) ole pystynyt kunnolla haastamaan konservatiiveja (Con). 

Mutta eiköhän puoluekokousedustajia puhuta ihmisten arkipäivä tällä hetkellä saarivaltakunnassa.

****

Meillä EU-kansalaisilla riittää ihmettelyä – tai sitten ei – brittien kovapäisyydestä EU:eron seurauksena. Viime aikojen uutisotsikot  ovat shokkiluettavaa (polttoainekriisi  –  elintarvikepula uhkaa –  Pohjois-Irlannin asematullitarkastukset jne). Ja kun tähän lisätään maailmanlaajuinen, saarivaltakuntaakin koetteleva koronapandemia, niin ei ole helppoa olla pääministerinä tällä hetkellä saarivaltakunnassa.

****

Suomen entinen pää- ulko- ja valtiovarainministeri, Firenzen  EU-yliopiston professori  Alexander Stubb luonnehti Britannian EU-eroa ”lähihistorian suurimmaksi virheeksi”.  Samaa mieltä.

+2
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu