Pääministeri Orpon hallituksen  vuosipäivä

Tänään 20.06.2024 tulee kuluneeksi vuosi pääministeri Petteri Orpon hallituksen nimityksestä.

Pääministeri Orpon hallitus toimeenpanee hallitusohjelmaa, jonka keskiössä ovat uuden aikauden ulko- ja turvallisuuspolitiikka sekä julkisen talouden kuntoon saattaminen monien muiden asioiden ohella.

Suomen hallitukset 1917 –

Pääministeri Orpon hallitus on neljän puolueen (KOK, PS, RKP ja KD)  enemmistöhallitus, joka pohjautuu kevään 2023 eduskuntavaalien  tulokseen.

****

Opposition muodostavat tällä hetkellä (SDP, Vihr, VAS, keskusta ja LiikeN).  Tällä vaalikaudella on hallitukselle tehty vuodessa  ennätysmäärä (8)  välikysymyksiä. Välikysymys kuuluu perustuslain mukaan tärkeänä osana parlamentarismiin. Mutta onko nykyinen eduskunnan oppositio inflatoimassa välikysymysmenettelyn. Toisaalta tuntuu siltä, ettei nykyinen oppositio kykene esittämään realistista vaihtoehtoa pääministeri Orpon hallituksen ohjelmalle. Siksi haetaan huomiota toisaalle runsaalla välikysymyksillä .

****

P.s.  Suomi Tänään julkistetaan valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko  (linkki aukeaa myöhemmin). Edellinen selonteko vuodelta 2020.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu